Den första recensionen på Gigabytes omtalade SLI-grafikkort har nu dykt upp på OCWorkbench. Vi rapporterade om Gigabyte 3D1 för en dryg vecka sedan och det var inte konstigt att vi höjde ögonbrynen för detta kort som faktiskt var det första grafikkortet som använde sig av NVIDIAs SLI-teknik på ett och samma kort. I denna rapportering kan man även hitta mer detaljerade uppgifter om kortet.


Gigabyte 3D1 använder sig kort och gott av två GeForce 6600GT kretsar på ett och samma kort, något som ger en mycket hög potentiell prestanda. Till en lägre kostnad än två separata GeForce 6600GT-kort.


De första som fått lägga vantarna på detta kort verkar vara OCWorkbench som nu publicerat en relativt kortfattad recension på kortet.
Man har utöver en fysisks genomgång även tagit en närmare titt på Gigabyte 3D1s prestanda och jämfört den mot ett ”vanligt” 6600GT-grafikkort. Tyvärr ser vi ingen jämförelse med dubbla 6600GT-kort eller ett 6800 Ultra men det är ändå fler testresultat än vi sett tidigare.Utan dessa referenser är det svårt att säga exakt men Gigabyte 3D1 verkar prestera i paritet med en ”vanlig” SLI-uppsättning med två 6600GT-kort. Ett betyg gott nog om vi ser till kostnadsfrågan.


Det enda problemet är dock att kortet än så länge endast verkar fungera med Gigabytes eget SLI-moderkort, något som dock inte verkar vara hårdvarubegränsat.


”After the completion of the tests, I did try to test the card on two other PCI-E boards, e.g. MSI ATi K8 and EPoX 5EPA+ but it just couldn’t POST at all. With the EPoX 5EPA+, the DEBUG leds shows ”FF” and it wouldn’t continue. I suspect that the graphics card has some form of detection algorithm within the BIOS that detects which board it is used on.”


Vi kommer följa utvecklingen av Gigabyte 3D1 och om man kan få kortet fungerande även på andra PCIe-moderkort kan detta bli ett riktigt populärt grafikkort.


Läs hela recensionen på OCWorkbench.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid