{jcomments on}Modern Combat 3: Fallen Nation är franska spelstudion Gamelofts senaste alster och spelet som väntas ut till hösten för både iOS och Android ser ut att höja ribban för grafikeffekter på våra mobila enheter. Gameloft har länge legat i framkant för mobila speltekniker och med deras nya titel tar man sikte på de välkända grafikmotorerna Rage och Unreal Engine.

Gameloft har nu meddelat att deras senaste speltitel ska anlända för iPhone, iPad och Android under hösten där man återigen försöker flytta gränserna för vad vi väntar oss av spel i mobiltelefoner och surfplattor. Spelet som utspelar sig i USA är ett FPS-lir i sann Call of Duty-anda där man bjuds på en kampanj med 13 uppdrag samt ett multiplayer stöd för upp till 12 spelare med 6 olika kartor och 6 olika spellägen.

moderncombat3 moderncombat32

Likt sina PC-motsvarigheter inför Modern Combat 3: Fallen Nation även en erfarenhetsranking samt modiferbara vapen. Det man trycker på i sitt uttalande är även deras grafikmotor som används i spelet där man lovar ”nästa generations grafikeffekter som ska konkurrera med RAGE och Unreal motorerna”. Vilket kan ses som extra intressant då man tidigare i år visade upp det grafiskt imponerande March of Heroes med just den mobila versionen av Unreal-motorn.

Av trailern att döma ser det klart lovande ut och inte minst texturer och fysikeffekter verkar vara nått en ny nivå. Modern Combat 3: Fallen Nation ska lanseras under senhösten 2011 och lär få ett pris på mellan 30-49 kronor beroende på plattform.

För att fira sin nya titel har Gameloft även rea på föregångaren Modern Combat 2: Black Pegasus, ett spel som fram tills den 30:e augusti ska kosta 7 kronor på App store resp. 9 kronor på Android HD.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments