Grafikkortstillverkaren Galaxy arbetar på en ny modell av GeForce GTX 460 som onekligen kommer att skilja sig från mängden. Grafikkortet är stort som ett GeForce GTX 485 och förutom 2GB grafikminne har Galaxy utnyttjat det extra utrymmet för att slänga på en mini-PCIe port och en mini-USB-utgång.

Galaxys mystiska GeForce GTX 460 grafikkort har nu dykt upp på bilder hos Expreview och utan någon som helst detaljerad information till tillverkarens planer har spekulationerna satt igång. Med en ensam PCI Express-kanal dedikerad till mini-PCIe porten finns det upp en bandbredd på maximalt 500 MB/s att tillgå. Något som skulle kunna användas för inkoppling av exempelvis extra grafikkretsar eller för den delen en SSD-lagringsenhet.

galaxy_01

Det finns en mängd olika mini-PCIe produkter på marknaden som skulle kunna passa in i porten. Den mini-USB kontakt som hittas mellan en switch och DisplayPort-utgången lär också vara med i beräkningarna på något sätt. Än så länge handlar det mestadels om spekulationer och det enda Galaxy avslöjar är att kortet ska presenteras snart och det med en ”oöverträffad design”.

Vi ser alltid positivt på innovativa lösningar, något Galaxy har en förkärlek till. Den stora frågan är bara vad, och hur användbart deras nya GeForce GTX 460-kort kommer att bli.

galaxy_02_

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Calle2003
13 Årtal sedan

Den verkar rätt så värdelös enligt mig, jag strävade efter att ha PCI-E 2.0 x16 till mitt primära kort.