The Inquirer har man lyckats få tag i ett foto på ATIs kommande RS480 styrkrets, i form av ATIs eget referensmoderkort baserat på denna styrkrets.
ATI RS480 är tillverkarens första styrkrets för AMDs K8-plattform (Athlon 64/FX/Opteron) och kommer att erbjuda en hel del intressanta egenskaper. Först och främst kommer kretsen ha fullt PCI Express-stöd men ATI har även passat på att utrusta RS480 med en integrerad grafikkrets. Det ska bli mycket intressant att se hur denna krets presterar och om andra tillverkare följer ATIs exempel med integrerade grafikkretsar för K8-plattformen.
 
Vad som dock får mig att skrika rakt ut är den aktiva kylaren på styrkretsens nordbrygga. Med en så liten kylfläns borde det inte behövas en fläkt och vi hade hellre sett en större kylfläns utan fläkt än detta arrangemang. Vi hoppas om inte annat att moderkortstillverkarena inser detta.


Enligt The Inquirer kommer ATI att lansera deras RS480 och RX480 (ingen integrerad grafik) kretsar inom ett par veckors tid och vi hoppas då få se mer information om ATIs senaste alster.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid