LG:s kommande flaggskeppstelefon LG G6 har fått spikat lanseringsdatum, och syns i en tidig bild med en uppdaterad (icke-modulär) design.

Den första officiella renderingen av LG:s kommande premiumtelefon G6 har släppts av LG, tillsammans med ett bekräftat lanseringsdatum den 26 februari. På bilden kan vi se en åtminstone antydan av en avskalad design med kanter i metall. LG tycks även ha övergett den modulära designen som föregångaren G5, men som aldrig fick något riktigt fotfäste.

Ovanligt bildförhållande

G6 uppges komma utrustad med en 5,7 tum stor skärm med ett lite udda 2:1-bildförhållande. Skärmen har även rundade kanter, och på bilden syns avsevärt nedtrimmade skärmramar på höger och vänster sida. Telefonen i helhet förväntas vara gjord i metall och glas, med fasade kanter och antennband likt konkurrenterna Samsung och Apple.

Den renderade bilden visar tyvärr inte hela telefonen, utan främst en siluett med mindre designdetaljer. Men den nedre kanten förväntas inte vara mycket större än den övre och telefonens skärm förväntas utgöra omkring 90 procent procent av ytan på framsidan. Det är ett designtänk i linje med modeller som Xiaomi Mi Mix och (enligt rykten) kommande Samsung Galaxy S8.

LG G6 blir utan Snapdragon 835

Enligt uppgifter till Forbes så kommer Samsung att vara först med att använda den kommande nya flaggskeppsprocessorn Snapdragon 835 från Qualcomm

Då LG förbereder sig för att officiellt avtäcka G6 under Mobile World Congress 2017 så kommer telefonen inte att nyttja Snapdragon 835. Enligt uppgift har Samsunghar ett exklusivitetsavtal med Qualcomm vilket ger den sydkoreanska elektronikjätten förhandstur till den nya processorn. Det innebär att andra tillverkare, däribland LG, kan behöva vänta tills Galaxy S8 har lanserats, vilket kan dröja till efter MWC någon gång under andra kvartalet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Tråkigt när en tillverkare får första tjing, tycker uppriktigt att LG ska fortsätta med att ta fram egna soc. precis som Apple, Huawei och Sony gör.

LG har ju redan ett eget soc ”Nuclun LG7111 Odin”
http://system-on-a-chip.specout.com/l/1066/LG-Nuclun-LG7111