Small preview image

Intel har med sin X25-serie av Solid State Drives blivit en aktör att lita på inom SSD-marknaden och deras värstingmodell X25-E, som i Extreme, är en SLC-baserade enhet med imponerande prestanda. Intels värsting-SSD har läshastigheter på upp till 250MB/s och skrivhastigheter på lika imponerande 170MB/s. För dem som inte nöjer sig med detta finns det en annan lösning, man kan koppla ihop flera enheter i en RAID-konfiguration för att öka prestandan eller datasäkerheten.



På TechReport har man gjort just detta och man har inte nöjt sig med att para samman två Intel X25-E enheter, man har tagit fyra av dessa supersnabba SSDer och kopplat in dem på ett Adaptec RAID 5405 kontrollerkort.


Det blir en lagringslösning på 128GB (4x32GB) som går lös på runt 21 000 kronor, kontrollerkortet inräknat. Kostnaden per gigabyte ska vi inte ens gå in på, men prestandan man får med en sådan här lösning är däremot svår att matcha. Intressant läsning för dem som vill veta vad marknadens kanske hetaste SSD klarar av i en fyrvägs RAID 0 konfiguration.


Läs hela artikeln på Tech Report.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments