EVGA kan mycket väl vara den enda tillverkaren kvar som riktar sitt stora fokus mot överklockare och entusiaster. Just nu håller de på att färdigställa sin senaste kreation baserad på Intel:s P67 styrkrets och kommer med allt från 6 st PCI-E x16-portar, stora kylflänsar och valplanerad placering av moderkortets komponenter.

EVGA P67 FTW B3 (For The Win) är precis som namnet antyder EVGA:s toppmodell för P67 och man är noga att pointera i namnet att den är baserad på P67 med den nya B3-steppingen efter problemen med Intel P67 B2.

Moderkortet kommer med 6 st PCI-E x16-portar, 2 st SATA 6 GB/s, 4 st SATA 3 GB/s, 7.1-kanals HD ljud, 2 st gigabite Ethernet-portar, USB 3.0 och ett flertal USB 2.0 – Samtliga SATA-portar och 24-pin kontakten har EVGA valt att vinkla dessa för bättre kabeldragningsmöjligheter. När det kommer till PCI-E portarna finns även Nvidia NF200 närvarande så att kortet stödjer upp till 4 grafikkort i SLI/Crossfire. Vi även knappar för Power, Reset och Clear CMOS längst ned på moderkortet.

EVGA_P67_FTW_B3

EVGA P67 FTW B3 kommer med en 12-strömfaser-design för processorn och runt hela sockeln ser vi en massiv kylfläns som är tänkt att kyla hela kalaset. Andra funktioner är stöd för EVGA:s egna EVBot för att kunna överklocka och övervaka systemet utan mjukvara, en LED POST för diagnostiseringssyfte och högst troligen ett funktionsrikt BIOS.

EVGA P67 FTW B3 väntas släppas inom kort och väntat pris i svenska butiker beräknas till 1 600 – 1 800 kr.

Källa: TechConnect Magazine

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
CalatheaAnton KarmehedJacob HugossonGambit_2Khirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

”…som det ser ut idag faktiskt deras enda moderkort för Intel:s nya LGA 1155.” http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=130-SB-E675-KR&family=Motherboard%20Family&series=Intel%20P67%20Series%20Family&sw=5

”…funktionsrikt BIOS.” = inte UEFI?

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Varför en släppa ett kort som bygger på P67 nu? Ta samma PCB och tryck dit Z68 istället.

Anton Karmehed
Admin

De har sitt P67 SLI sedan tidigare ja, ändrade det i vår nyhet.
Angående BIOS/UEFI är det ganska lustigt. EVGA skriver det verkligen inte någonstans i sin marknadsföring, har ändå letat nu ganska väl, vilket verkligen ALLA andra tillverkare trumpetar med ordentligt. Jag hittade dock en forumstråd där en EVGA-anställd hävdar att det är UEFI på P67 SLI (med andra ord även på FTW). Men har inga 100-procentiga bevis på det faktiskt så förstår att Jacob tagit det säkra före det osäkra och skrivit som källan berättar om det.

Marcus Heinemo
Medlem

Det är ett riktigt bra mobo för 3DMark01. Kingpin har satt 130k med detta på bara 5,6GHz 2600k. För mig… blir antingen GB P67x eller ett Z68 mobo.