Grafikkortstillverkaren EVGA är en av NVIDIA:s närmaste partners och företaget har nu beslutat sig för att satsa stenhårt på det nya flaggskeppet GeForce GTX 590. EVGA har lanserat inte mindre än fyra överklockade GeForce GTX 590 Classified paket där det mäktigaste är en Quad SLI-konfiguration med två vattenkylda grafikkort.

GeForce GTX 590 har förvisso en väldigt effektiv kylare, sätt till konkurrensen, men för de som vill trycka in två av dessa strömslukande grafikkort i sitt system gäller det att köra tvärdrag i datorlådan. Om man ni inte gör som EVGA och utrustar grafikkorten med vattenblock som effektivt kan leda värmen ut ur chassit. 

EVGA lanserar nu fyra olika paket i sin GeForce GTX 590 Classified serie. Ett Quad SLI-paket med HydroCopper-vattenblock på grafikkorten, samt ett paket med ett ensamt HydroCopper-kort. Utöver detta har man ett Quad SLI-paket med två stycken referenskylda GTX 590-kort samt ett motsvarande singelkort-paket.

evgaclassified

Spetsade klockfrekvenser över hela brädet

EVGA har även spetsat klockfrekvenserna på grafikkorten. I alla fyra paketen arbetar grafikkorten med 630 MHz GPU, 1 260 MHz shader samt 3 456 MHz minne (607/1214/3414MHz original).

Priserna för EVGA:s GeForce GTX 590 Classified paket ligger på mellan 729 USD för det enkla referenskortet upp till 1 729 USD för det vattenkylda Quad SLI-paketet. Men då ingår även en del EVGA-godis som en t-shirt och musmatta.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid