Intel 750 är den bäst presterande SSD-enheten på konsumentmarknaden idag och levererar stundtals överföringshastigheter på drygt 2 100 megabyte per sekund. Med prestandan kommer samtidigt en svettig kontrollerkrets som nu kylartillverkaren EK gett lite extra kärlek med ett dedikerat vattenblock.

EK har gjort sig kända för att lansera vattenblock skräddarsydda för inte minst olika grafikkort men även minnesmoduler och andra produkter i din dator som nödvändigtvis inte är i akut behov av effektivare kylning. Tanken är ofta att kombinera ett välkylt system med en stilren och tilltalande design, något kylartillverkaren nu även tänkt applicera på Intels populära prestanda-SSD.

EK-FC I750 SSD är ett heltäckande vattenblock utvecklat i samråd med Intel och använder sig av ett designspråk som påminner om SSD-enhetens standardkylfläns. En kylfläns som enligt NordicHardwares SSD-expert Gustav Gager redan gör ett fullgott jobb att hålla kontrollerkretsen tillräckligt kyld i de flesta situationer.

EK:s vattenblock ska däremot ge ytterligare effektivare kylning även vid extrema förhållande och inte minst låta användare med andra vattenkylningskomponenter komplettera sitt system med en matchande SSD-installation. Vattenblocket är tillverkat med en nickelpläterad kopparbas, ett hölje i stål samt traditionella G1/4″ anslutningar.

EK-FC I750 SSD finns att förhandsboka idag för 89,95 euro, motsvarande 830 svenska kronor.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid