ECS visar upp en bild av ett nytt entusiastmoderkort för Intels kraftfulla LGA2011-plattform och X79R-AX Stealth ser ut att bli något utöver det vanliga – åtminstone just designmässigt. Med ett heltäckande skyddshölje ska kortet få bättre skydd mot yttre påfrestningar och effektivare kylning.

ECS ser ut att låna ett bland ur Asus bok när man nu säger sig stå nära en lansering av nya X79R-AX Stealth. Moderkortets hölje påminner en hel del om det Asus använt i sin Sabertooth TUF-serie där kretskortets komponenter både skyddas och får effektivare kylning.

ECS kallar fortfarande X79R-AX Stealth för ett koncept och avslöjar inga direkta detaljer i övrigt kring sitt kommande kort. Men man förklarar att skyddshöljet även använder sig av värmeledningsrör och fläktar för att hålla komponenterna på kortet väl kylda. Höljet har ventilationshål på sidorna och utan några hål i höljets ovansida påminner den kantiga designen just om så kallade Stealth-flygplan, vilket ECS jobbar vidare på i sitt produktnamn.

Företaget menar att moderkortet kan dyka upp i en ”onlinebutik nära dig”, men håller i övrigt hårt på information om pris och tillgänglighet.

stealth2

 


Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
drizzit
drizzit
11 Årtal sedan

Iden med skydd på moderkortet tas varmt emot från mig.. inte för att jag lyckats ha sönder nått än men man är alltid orolig att man slinter med skruvmejseln… var dock inte direkt snyggt och med största sannorlikhet inte billigt men klart intressant för min del.

Decryphe
Decryphe
11 Årtal sedan

[quote]och fläktar[/quote]
Nej tack. Har haft ett kort med en fläkt en gång och kommer aldrig göra den missen igen. Tur att chipset på det kortet var svalt nog att klara sig passivt också, så det var bara att montera ner den där väsnande grejen.

Oldvikingschool
Oldvikingschool
11 Årtal sedan

Moderkortet för fildelare, snuten kommer aldrig upptäcka datorn under ”stealth”.

Seriöst… Gör moderkort som är effektiva istället för att lägga till 2 kilo tegel.

Dravond
Dravond
11 Årtal sedan

[quote name=”drizzit”]Iden med skydd på moderkortet tas varmt emot från mig.. inte för att jag lyckats ha sönder nått än men man är alltid orolig att man slinter med skruvmejseln… var dock inte direkt snyggt och med största sannorlikhet inte billigt men klart intressant för min del.[/quote]

De tas och används varmt också ;)… Har för mig att Asus ”armor” fick bättre temps om man tog bort det :(…
Annars är det ju alltid trevligt med lite variation…

drizzit
drizzit
11 Årtal sedan

Jo skulle inte förvåna mig om det bara blir varmare av det här… nått sorts skydd vore inte dummt dock tycker jag men kanske bara är jag som är rädd av mig 😆