Earthlight ser ut att bli ett riktigt häftigt teknikdemo för dem intresserade av virtuell verklighet och i synnerhet rymden. Med den mäktiga grafikmotorn Unreal Engine 4 i ryggen samt stöd för Oculus Rift och Microsofts rörelsesensor Kinect 2 ska Earthlight låta dig uppleva rymden på egen hand i vad som ser ut att bli häpnandsväckande miljöer.

För dem som testat VR-glasögonen Oculus Rift och i synnerhet den senaste versionen, Crescent Bay, råder det inget tvivel om att virtuell verklighet kan vara en riktigt mäktig upplevelse. Vi blev smått förbluffade över inlevelsen i Oculus senaste rad av teknikdemos under CES2015 men nu verkar det dyka upp ett nytt demo som kan bli det häftigaste hittills.

Earthlight är ett teknikdemo som kan liknas vid en rymdsimulator där spelaren tar rollen som en austronat på den internationella rymdstationen ISS. Förutom att utvecklarna Opaque Multimedia skapat till synes hänförande rymdmiljöer med Unreal Engine 4 har man utvecklat Earthlight med VR i åtanke. Förutom stöd för Oculus Rift har man använt sig av Microsofts rörelsesensor Kinect 2 för att följa spelarens rörelser och integrera dessa i teknikdemon. Vilket gör det möjligt att glida runt i rymden eller ta sig in i själva rymdstationen för utforskning.

”In Earthlight, players interact with the environment entirely through a natural motion interface, pushing and pulling themselves along the surface of the ISS as they navigate a network of handles and scaffolds.” skriver man i ett pressmeddelande.

Earthlight är i nuläget tänkt mest som ett teknikdemo men visar också en av de kanske mest spännande koncept som kommer möjliggöras med virtuell verklighet – chansen för vanliga människor att besöka och uppleva extraordinära platser.

Källa: OXCGN

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
johnjensenMorkulhymer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

Seriöst alla dessa jäkla teasers med Oculus gör mig galen. Släpp konsument versionen nu 😀

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”hymer”]Seriöst alla dessa jäkla teasers med Oculus gör mig galen. Släpp konsument versionen nu :D[/quote] Oculus är långt ifrån en gångbar konsumentversion. Provade så väl Oculus Rift som Samsung VR Grear tidigare i veckan och blev extremt besviken på både. Oculus bristande upplösning blev direkt uppenbar och förstörde en hel del av upplevelsen, upplösningen måste nog dubblas för att det ska bli riktigt bekvämt att spela i längden. Men det som var betydligt värre var inputlag, den var ju horribel och någonting som de måste jobba mycket på innan en konsumentversion blir aktuell. Personen jag fick låna utrustningen ifrån… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

[quote name=”Morkul”][quote name=”hymer”]Seriöst alla dessa jäkla teasers med Oculus gör mig galen. Släpp konsument versionen nu :D[/quote] Oculus är långt ifrån en gångbar konsumentversion. Provade så väl Oculus Rift som Samsung VR Grear tidigare i veckan och blev extremt besviken på både. Oculus bristande upplösning blev direkt uppenbar och förstörde en hel del av upplevelsen, upplösningen måste nog dubblas för att det ska bli riktigt bekvämt att spela i längden. Men det som var betydligt värre var inputlag, den var ju horribel och någonting som de måste jobba mycket på innan en konsumentversion blir aktuell. Personen jag fick låna utrustningen… Läs hela »