Sharp är i en ekonomisk kris och försöker nu anpassa sitt utbud för mobila enheter för ökad lönsamhet. Det är nu tal om att både Qualcomm och Intel ska investera i Sharp för att säkra tillgången av skärmpaneler till smartphones, surfplattor och ultrabooks.

Sharp är ett av många stora företag som drabbats hårt av den rådande världsekonomin. Detta tillsammans med en osund prispress på TV-marknaden har gjort att företaget nu befinner sig i en djup ekonomisk kris. Sharp ska ha fått lån av två stora japanska banker på 360 miljarder yen, motsvarande cirka 4,54 miljarder dollar. Det här ska räcka för att hålla företaget flytande fram till mars 2014. Men företaget är fortfarande i stort behov av pengar för fortsatta investeringar i nya marknader som kan generera pengar.

Nu ska Intel och Qualcomm vara i samtal om en enad investering i Sharp. Det skulle då handla om 30 miljarder yen (378 miljoner dollar). För Qualcomms del handlar det om att säkra en leveranskedja av skärmar till smartphones och surfplattor. För Intels räkning ska det vara företagets IGZO-paneler som är av intresse till framtida ultrabooks. Det har tidigare ryktats om precis detta men om Intel kommer vara del i investeringen är enligt nyhetsbyrån Reuters oklart.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Marza
Marza
11 Årtal sedan

Det vore bra att säkra vidareutveckling samt konkurrens på skärmpaneler så att de fortsätter utvecklas och att priser inte skenar iväg.

TV marknaden är helt sjuk, jag förstår inte hur de stora jättarna kan låta sig gå back så stora summor pengar utan att göra sig av med större delar utav sin TV produktion som ändå bara går med förlust.

GammalRäv
11 Årtal sedan

Känns som dom har grävt sina egna gravar. Utvecklingen har stått still och när de nya kraven kommer(som borde ha varit här för fem år sen) så har dom inte hunnit utveckla/forskat fram en redig produktions kedja som skall klara av att leverera på ett snabbt, effektivt och framför allt billigt sätt.

IMHO dvs.