Både AMD och Nvidia satsar hårt på ultrahd och 4k i sin marknadsföring av nya grafikkort. Men den extrema upplösningen på 3 840 x 2 160 pixlar är fortfarande en önskedröm för de flesta gamers. När Dell presenterar nya ultrahd-skärmen Ultrasharp UP3214Q är det även här med saftig prislapp.

Dell Ultrasharp UP3214Q är en bildskärm på 31,5 tum som förutom sin skärmstorlek delar samma ultrahd/4k-upplösning med den omskrivna Asus-skärmen PQ321. Dell använder sig precis som Asus av Sharps Igzo-panel och med en panelupplösning på mäktiga 3 840 x 2 160 pixlar är det en bildskärm utöver det vanliga.

Dell lovar förutom en extrem upplösning även vida betraktningsvinklar på 176/176 grader. Kontrasten är specificerad till 1000:1 och ljusstyrkan till 350 nits, med en responstid på 8 millisekunder för grått-till-grått – siffror vi känner igen från Asus och Sharps skärmar med samma panel.

Bred färgskala på menyn

Däremot vill Dell differentiera sig genom att erbjuda bredare färgskala, som ska täcka 100 procent av sRGB och 99 procent av Adobe RGB. Precis som med Dells andra professionella skärmar har de stöd för hårdvarukalibrering genom Dells egen mjukvara och en X-rite i1 Display Pro-kolorimeter.

Anslutning sker via HDMI 1.4, Displayport eller Mini Displayport, och Dell har även utrustat UP3214Q med en fyra-portars USB 3.0-hub samt minneskortsläsare för sex olika korttyper. Fotstödet har en enkel design, och skärmfästet kan justeras i höjdled, lutning och vridning.

dell_ultrasharp_32.jpg

Ännu är 4k-skärmar en god bit ifrån att komma med en snäll prislapp, och i det här fallet är riktpriset 41 899 Hong Kong-dollar, eller i Sverige omkring 35 000 kronor. Hittills är dock endast lansering i Hong Kong bekräftad, så det återstår att se när vi kan tänkas få se den på den europeiska marknaden.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

trevlig skärm, men 10x billigare tack.