Small preview image

De flesta av våra trogna läsare är vi det här laget bekanta med tillverkaren Mionix som tidigare under året presenterade sin Saiph-serie av datormöss och även deras musmattor i Alioth-serien. Vad som gör Mionix lite unikt är att det faktiskt är en svensk tillverkare som nu på allvar försöker slå sig in på marknaden bland tuffa konkurrenter som Logitech, Razer, Microsoft och Roccat. Tillbehörsmarknaden är tuffare än vad man kan tro och som svenskar är det givetvis kul att se hur ett svenskt företag klarar sig i konkurrensen.



Men även om vi uppskattar Mionix svenska ursprung är det fortfarande deras produkter som fäller det slutgiltiga avgörandet. Jag passade på att känna lite på tillverkarens två Seiph möss under DreamHack men tyvärr på tok för lite för att ge något sorts omdöme. Mössen känns solida men har samtidigt inga direkt utmärkande funktioner vilket kanske kan ha sin förklaring att Mionix faktiskt ser Saiph-serien som deras mainstream familj. Man kommer att lansera två nya serier, en budget och en mer extrem som förhoppningsvis bjuder på fler godsaker.



Mionix Saiph 3200



Calle Conradsson, en av företagets grundare, berättade även om ett kommande headset som man hade stora förhoppningar på, något vi kommer berätta mer om när de första testexemplaren dyker upp. Man hade annars inga direkta nyheter på plats men Mionix är utan tvekan en tillverkare vi kommer att hålla ögonen på.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid