Small preview image

Intel har nu officiellt lanserat sin nya Centrino-plattform som är mera känd under sitt utvecklingsnamn Santa Rosa. Den nya plattformen baseras på Mobile Intel 965 Express styrkretsen som bland annat innefattar Intels nya grafikkrets med Clear Video Technology. Parhästen till Mobile Intel 965 Express styrkretsen är som väntat Intels Core 2 Duo-processorer och det med 800MHz processorbuss mot 667MHz processorbuss som används i den äldre Centrino-plattformen. En annan av de stora nyheterna i Santa Rosa är dess stöd för den ännu ej fastslagna nätverksstandarden 802.11n. Denna trådlösa standard ger överföringshastigheter som är fem gånger högre än 802.11g standarden och även dubbelt så lång räckvidd.



Snabbare processorer, snabbare trådlös uppkoppling med längre räckvidd, bättre säkerhet, längre batteritid och funktioner för snabbare uppstart av både operativsystem och tillämpningar är några av nyheterna i den nya generationen av Intel® Centrino® processor technology för bärbara datorer som lanseras av Intel idag.  



Den nya Santa Rosa plattformen ska enligt Intel komma att dyka upp i över 230 olika modeller av bärbara datorer bara under 2007 och vi har redan börjat få pressmeddelande från tillverkare som presenterar sina nya modeller.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments