Dell XPS-serien fortsätter att förbättras med en ny uppdatering som behåller den tidigare generationens XPS 13-skärm men som förbättrar batteritid och introducerar stöd för USB Typ-C. XPS 13-familjen kan nu nå 18 timmar användningstid medan XPS 15 kan komma upp i 16 timmar. Med bra specifikationer kommer dock ett högt pris.

XPS-familjen har blivit populär under de senaste åren. Efter introduktionen av vårens XPS 13-serie har Dell fått särskilt mycket uppmärksamhet för sina tunna och lätta datorer som fortfarande är världens minsta i relation till sin skärm. Nu uppdateras både XPS 13- och XPS 15-serien med samma fokus på tunna ramar som förut. Med de energieffektiva Skylake-processorerna får dock hela XPS-serien också ett nytt fokus: batteritid. Nu lägger Dell all kraft på att förbättra batteritiden på sina produkter. Detta betyder att XPS 13 kan, åtminstone på papper, nå 18 timmar användningstid. Den lite större XPS 15-serien har törre batteri men har också en större skärm och mer kraftfulla processorer, vilket sägs ge en batteritid på runt 16 timmar.

Dell XPS 13 slutet 15 2

USB Typ-C med laddningsmöjlighet

Utöver fokus på batteritid har Dell introducerat nytt stöd för USB Typ-C. Detta betyder att de nya modellerna kan användas tillsammans med all typer av USB-produkter. Alla nya XPS-modeller kan därför laddas via sin USB Typ-C-port. Detta kan visa sig vara en bra egenskap särskilt för XPS 13-serien som har ett mindre batteri och som troligen skulle kunna drivas med ett traditionellt USB-batteripack.

Dell XPS 15 slutet 15 2

Många varianter

Som vanligt kommer Dell att fortsätta erbjuda många olika modeller i sina nya serier. XPS 15 kommer bland annat att erbjudas med hårddisk eller SSD-enhet samt med eller utan pekskärm. XPS 13 kommer nu att erbjudas med upp till en terabyte SSD-baserat lagringsutrymme och upp till 16 gigabyte arbetsminne och med en skärm med en upplösning på antingen 1 920 x 1 080 eller 3 200 x 1 800 medan XPS 15 säljs med Full HD- eller 4K UHD-upplösning.

Med många olika varianter kommer också många olika priser och höga priser. XPS 13 kommer att säljas med start från 1 149 Euro, vilket bör motsvara runt 11-12 000 kronor, och XPS 15 kommer att utgå från 1 479 Euro, troligen runt 15 000 kronor. Både nya XPS 13 och XPS 15 ska finnas i vissa butiker i dag eller anlända inom kort.

Källa: Anandtech

Läs mer:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Ibland känns det som att tillverkarna i det stora gett upp Ultrabooks med kvalite, men så kommer helt plötsligt datorer som dessa ut (förutsatt att 13″ modellen håller sej inom viktspannet).
Batteritid från himlen och fullgod upplösning klagar man ju inte direkt över, och egentligen har jag bara ett enda frågetecken. Att dom förhoppningsvis är fläktlösa (Core M).. Ser inga fläktspjäll på bilderna iaf.