E3 2019 hålls denna vecka och under samt kring mässan håller flera tungviktare inom spelindustrin presentationer och evenemang. Vi listar de största spelrelaterade nyheterna från mässan.

Electronic Entertainment Expo (E3) 2019 går officiellt av stapeln under morgondagen den 11 juni och pågår fram till torsdag den 13 juni. Trots att inte alla stora namn inom spelindustrin närvarar vid mässan har många av dessa företag valt att hålla i egna evenemang för att visa upp kommande speltitlar och andra nyheter. Bland annat har vi fått mer information om Microsoft kommande spelkonsol ”Project Scarlett”, men det är inte allt E3 2019 har bjudit på.

I denna artikel kommer vi lista de största nyheterna från och kring E3 2019. Har vi missat något du tycker borde finnas med i artikeln? Var inte rädd för att skriva i kommentarerna om vi har glömt lista något du känner bör finnas med i artikeln!

Cyberpunk 2077

Rollspelet Cyberpunk 2077 från CD Projekt har sedan tidigare visats upp under fjolårets E3-mässa. I år gör spelet ännu ett framträdande i form av en helt ny trailer samt att lanseringsdatumet nu har spikats.

Den nya trailern ger oss en ny syn på ”Night City” där spelet tar plats och de handlingar spelets huvudkaraktär kommer att vara inblandad i. Den har även Keanu Reeves i sig, vem vill inte hänga med en futuristisk Keanu utrustad med en robotarm?

Cyberpunk 2077 kommer att lanseras den 16 april 2020.

Baldur’s Gate 3

Tro det eller ej, men spelserien Baldur’s Gate är tillbaka. 19 år efter att Baldur’s Gate 2 lanserades har nu spelstudion Larian bekräftat att studion är i process att utveckla seriens tredje installation.

Larian är en studio vars namn blivit välkänt tack vare spelserien Divinity: Original Sin. Något som förhoppningsvis gör studion till ett prima val för skapandet av Baldur’s Gate 3.

I skrivande stund har spelet inget officiellt lanseringsdatum eller ens lanseringsfönster. Förhoppningsvis kommer denna informationen att bli allmän kännedom inom kort.

Jedi: Fallen Order

Under Electronic Arts (EA) event ”EA Play” i lördags dök Respawn Entertainments kommande speltitel Jedi: Fallen Order upp i ny trailer. Respawn som är kända för spelserien Titanfall utvecklar ett Star Wars-spel som tar plats efter händelserna i Star Wars: Episod III – Mörkrets Hämnd som avslutas med ökända Order 66.

Jedi: Fallen Order följer en blivande Jedi som inte hade chansen att färdigställa sin träning innan händelserna i Episod III. Jedin lyckades undkomma dödspatrullerna som systematiskt jagar Jedis efter Order 66 och under spelets gång måste spelarna lära sig att bemästra de färdigheter nödvändiga för att överleva under vad som med största sannolikhet är en av de minst trevliga situationerna man kan vara i under sin utbildning.

Jedi: Fallen order kommer att lanseras den 15 november 2019.

Doom Eternal

Uppföljaren till 2016 års succéspel ”Doom” (en nystart av spelserien som startades av 1993 års spel vid samma namn) kommer att få en uppföljare. Den kommande installationen i den långlivade serien går via namnet Doom Eternal och under Bethesdas event visades en ny trailer för spelets handling upp.

Doom Eternal bygger vidare på 2016 års speltitel och förfinar samt lägger till en rad spelmekaniker från föregående installation i serien. Doom Eternal kommer att lanseras den 22 november 2019.

Final Fantasy VII Remake

Square Enix bekräftade för nästan fyra år sedan att en nyversion av studion klassiska rollspel Final Fantasy VII är på väg. Sedan dess har inte mycket ny information kommit ut kring den nya versionen och när de fåtal gånger utvecklarna lyft på locket har varit med långa perioder mellan sig.

Under gårdagen publicerades däremot en ny trailer för spelet inför en symfonisk konsert dedikerad till spelets musik. I denna bekräftas det lanseringsdatum många har väntat på.

Nyversionen av Final Fantasy VII kommer att lanseras den 3 mars 2020. Spelet kommer att lanseras i episoder och förhoppningsvis får vi mer information angående hur tätt dessa kommer att lanseras under Square Enix officiella event under E3 2019.

Dying Light 2

Att Techlands zombiespel Dying Light får sig en uppföljare är sedan tidigare känt. I samband med E3 2019 har utvecklarna publicerat en ny trailer som till viss del går in på det kommande spelet handling.

Dying Light 2 tar plats en tid efter händelserna i det första spelet. Det som finns kvar efter mänsklighetens kollaps efter virusutbrottet som det första spelet fokuserade på har försökt återuppbygga civilisationen. Detta verkar dock gå sisådär och protagonisten Aiden som själv blivit infekterad av viruset har vigt den tid han har kvar till att försöka få de överlevande människorna säkra från zombiehotet och sig själva.

Dying Light 2 kommer att lanseras under våren 2020.

Gears of War 5

Microsoft avtäckte Gears of War 5 som även kallas ”Gears 5” redan under fjolårets E3-mässa. Nu har vi fått ännu en kort trailer samt ett bestämt lanseringsdatum.

Gears 5 kommer att lanseras den 10 september. Spelet kommer att finnas tillgängligt via Xbox Game Pass och Xbox Game Pass PC. Prenumeranter av Xbox Game Pass Ultimate kommer att få tillgång till spelets ”Ultimate Edition” vilket bland annat innebär möjligheten att avnjuta spelet fyra dagar i förväg, det vill säga den 6 september.

Vad tycker du om E3 2019?

Vad har imponerat på dig mest under E3 2019? Har vi missat något spel som definitivt bör vara med i denna artikel? Låt oss veta i kommentarerna!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid