D-Link DIR-665 ser ut att bli en av de första trådlösa routerna på marknaden med stöd för 3×3 MIMO teknik och trådlösa överföringshastigheter på maximalt 450 megabit per sekund. DIR-665 stödjer dubbla frekvensband och säljs nu på den amerikanska marknaden.

D-Link DIR-665, eller D-Link Xtreme N 450 som den även heter, använder sig av tre stycken antenner som genom tre separata dataströmmar och MIMO-teknik kan nå nya hastigheter med 802.11n specifikationen.

Tidigare 802.11n routers hade sitt tak vid 300 megabit per sekund men i år väntas flera nya modeller anlända som ökar den teoretiska hastigheten med 50%.

D-Link DIR-665 är som första router certifierad för Intel Centrino Ultimate-N och är även D-Links första router som belönats med Wi-Fi Multi-stream N-certifieringen.

Gigabyt routern kommer med fyra TP-anslutningar för trådade nätverk och arbetar över frekvensbanden 2,4 GHz eller 5,0 GHz. Routern kommer med D-Link Green-teknik för att sänka strömförbrukningen genom att aktivt övervaka både det trådlösa nätverket och ethernetportarna.

dir-665

D-Link DIR-665 säljs för motsvarande 2 000 kronor inklusive moms i USA och enligt våra uppgifter kan vi vänta oss att få se routern på den svenska marknaden i slutet, eller efter sommaren.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid