Microsofts röstassistent, Cortana, kommer till både Ios- och Android-enheter senare i år. Företaget fortsätter bredda sin verksamhet för att erbjuda sina tjänster till användare av många olika operativsystem. I samband med lanseringen av Cortana för nya plattformar sägs röstassistenten få teknik från ett forskningsprojekt om artificiell intelligens.

De senaste åren har Microsoft satsat stort på plattformar och operativsystem som utvecklats av andra än dem själva. Office-applikationer finns nu tillgängliga på både Ios- och Android-enheter och många av företagets andra tjänster, så som OneDrive, har appar på så gott som alla populära plattformar. I dag kommer en rapport från Reuters som pekar på att Microsoft har planer på att introducera Cortana till både Ios och Android.

Den stora lanseringen av Cortana för Ios och Android sägs vara tänkt att genomföras senare i år. Tanken är då att röstassistenten ska levereras som en app för de två plattformerna. Med nya samarbeten med hårdvarutillverkare så som Samsung är det dock inte otänkbart att Cortana också byggs in i framtida Android-telefoner.

Articifiell intelligens i telefonen

Informationen om Cortana:s kommande lansering kommer från Eric Horvitz som är vd för Microsoft Research. Microsoft Research utvecklar ett projekt kallat Einstein som är tänkt att ge röstassistenter artificiell intelligens. Tekniken är tänkt att bland annat ge Cortana möjlighet att läsa och förstå textmeddelanden och sägs vara redo för lansering i höst i år.

Källa: Reuters

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
mcnaldo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mikael
Medlem
Mikael

Ska det här funka lokalt på telefonen eller måste den i likhet med röstassistenterna skicka data externt?