Vi har nu fått några av de första prestandasiffrorna för Intels kommande Rocket Lake-processor Core i9-11900K. Detta efter att den testats i speltiteln Ashes of the Singularity och dess resultat sparats i spelets databas.

Intel förväntas sjösätta processorfamiljen Rocket Lake-S tidigt nästa år. Exakt när det kommer att hända är i dagsläget oklart men läckorna har börjat komma allt tätare under den senaste tiden. Nyligen var det Geekbench-resultat för en av de kommande processorerna som dök upp. Nu är det prestandasiffror från en faktisk speltitel som hittats.

Mer specifikt rör det sig om processorenheten Core i9-11900K. Enheten i fråga ser ut att ha haft en klockfrekvens på 3,5 GHz. Under testsessionen var den parad tillsammans med ett Geforce RTX 3080 och 32 GB internminne.

Under den testsession som genomfördes i 1 080p-upplösning lyckades processorn nå 64 bildrutor per sekund. När upplösningen ökades till 1 440p blev det en ytterst liten skillnad och antalet fps sjönk till respektabla 62.

Jämförs detta kommande flaggskepp med vad AMD har längst upp i sin hierarki är det dock inte någon solskenshistoria. AMD:s Ryzen 9 5950X lyckas till exempel ta sig över 70 fps i 1 080p. Dock kan det röra sig om en relativt tidig upplaga av Core i9-11900K och prestandan kan komma att vara mycket högre vid lansering när klockfrekvenserna finjusterats.

Exakt hur Intels kommande processorfamilj står sig mot AMD:s senaste produktsegment återstår att se. Intel förväntas som tidigare nämnt att lansera Rocket Lake-S under första kvartalet 2021. Innan dess får vi förhoppningsvis fler läckor att försöka klura ut deras prestanda från.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid