Intels kommande Lakefield-processorer kommer att nyttja företagets Foveros-teknik samt en ARM-liknande stil med olika typer av processorkärnor i samma paket och nu har prestandasiffror för Core i5-L16G7 hittats i Geekbench databas.

Intels Lakefield-processorer har ännu inte hittat ut till konsumenter men planeras att dyka upp någon gång senare i år. Nu har en av dessa processorer körts igenom testsviten Geekbench 5 och dess prestandaresultat har grävts fram i svitens databas för alla att se.

Det är Twitter-användare Tum_Apisak som hittade Intels Core i5-L16G7 i databasen. Här har den testats inuti en bärbar dator i form av en Samsung 767XCL tillsammans med Windows 10 Pro. Databasen listar processorn som utrustad med fem kärnor och fem trådar. Klockfrekvensen har listats som 1,38 gigahertz (GHz) och dess turbofrekvens ligger på 2,95 GHz.

Tillsammans med åtta gigabyte internminne och fyra megabyte L3 cache kunda Core i5-L16G7 skrapa ihop 868 poäng i den del av Geekbench 5 som testar enkärnig prestanda. När det kommer till den flerkärniga prestandan landade poängen på 1 656.

Dessa prestandasiffror kan jämföras med processorns syskon Core i5-L15G7 som även det hittats i databasen för samma testsvit. Här rör det sig om 725 poäng för enkärnig prestanda och 1 566 poäng för flerkärnig prestanda.

Core i5-L16G7 erbjuder omkring 20 procent bättre prestanda när det kommer till enkärnig belastning. Dock leder den med endast cirka 5,7 procent när det kommer till den flerkärniga prestandan.

bigLITTLE hos x86

Med dessa Lakefield-processorer har Intel anammat ”bigLITTLE”-tekniken där olika typer av processorkärnor kombineras på x86-plattformen. Med detta kommer en uppsättning energieffektiva processorkärnor kunna hantera uppgifter som bakgrundsprocesser medans de mer kapabla kärnorna fokuserar på att leverera prestanda för de mer aktuella uppgifterna. Detta är dock något som kan komma att påverka processorernas generella flerkärniga prestanda. Något som ser ut att kunna vara fallet för de ingenjörsexemplar som nu börjat dyka upp i databaser.

Värt att påpeka är dock att dessa processorer till en början inte är menade för högpresterande bärbara datorer. Lakefield-processorerna som just Core i5-L16G7 siktar på att ha ett TDP-värde på mellan fem och sju watt. Något som förhoppningsvis gör de första processorerna av detta slag från Intel ypperliga val för enheter som till exempel Microsofts Surface Go.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid