dk02

Som en av världens mest välrenommerade chassitillverkare har Lian Li tillräckligt med pengar i kassan för att experimentera med diverse utstickande chassityper. Nu utannonserar tillverkaren officiellt DK01 och DK02, två skrivbord som även är kompletta datorchassin och som kommer visas upp på Computex.

Att bygga in datorer i skrivbord är i sig ingen ny idé, och en rad andra tillverkare har tidigare gett sig på konceptet. Lian Li visade först upp sina skrivbordschassin på Cebit under mars månad, då med ganska begränsad information om både namn och specifikationer. Nu delar företaget med sig lite mer av vad vi har att vänta från deras skrivbordschassin, som siktar på att flytta datorn in i själva skrivbordet, med en genomskinlig ovansida för att få en överblick över komponenterna.

Tre modeller har utannonserats, där mest fokus har lagts på DK01 och DK02. Modellerna är väldigt snarlika, men DK02 är något bredare än DK01, med 1 200 millimeter istället för 900 millimeter. Båda har plats för ATX-moderkort och vattenkylningsradiatorer på upp till 360 millimeter.

desk_cases

Båda modellerna har även USB-portar, hörlursutgång och en 5,25-tumsplats som är åtkomlig från framsidan. I och med det inbyggda chassit blir skrivbordet betydligt mycket tjockare än ett vanligt skrivbord, vilket kan göra det obekvämt att använda med mus och tangentbord på ovansidan. För att lösa det ergonomiska problemet levereras både DK01 och DK02 med en utdragbar tangentbordshylla på undersidan.

Den tredje modellen, DKQ1, har fortfarande inte fått några offentliggjorda specifikationer, så det är fortfarande oklart exakt vad som särskiljer den modellen. Av namnet att döma låter det rimligt att det använder samma bredd som DK01 på 900 millimeter. DK02 differentierar sig inte bara med sin extra bredd, utan även genom att ha plats med ett extra moderkort i mini ITX-format. På så sätt kan man ha ett extra system installerat, exempelvis ett med lägre strömförbrukning för enklare sysslor, eller en NAS som står igång kontinuerligt.

dk02031

Samtliga av Lian Lis skrivbordschassin är byggda i aluminium med en bordsskiva i härdat glas, och än så länge har vi inte fått ta del av varesig pris eller lanseringsdatum. Modellerna kommer visas upp under den antågande Computex-mässan i Taipei, där Nordichardware kommer vara på plats.

Via: Hexus

Relaterade artiklar

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TriodR0bertMarquzzCarl HolmbergDecryphe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Borde inte rubriken vara Bygg in datorn i skrivbordet? Bygger in den i chassit gör vi väl allihop redan…

Kul ide, men är nog väldigt beroende av var prislappen hamnar skulle jag tro. Hamnar dom hyffsat konkurrentskraftigt med att köpa ett skrivbord + låda skulle det mycket väl kunna bli en hit för typ studenter med dåligt med plats.

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Damn, det skulle jag vilja ha 🙂 tänkte jag iaf vid första anblicken… men sen började jag fundera, bords-”skivan” kanske blir lite väl tjock så det blir oergonomiskt.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”Lagl0rden”]Damn, det skulle jag vilja ha 🙂 tänkte jag iaf vid första anblicken… men sen började jag fundera, bords-”skivan” kanske blir lite väl tjock så det blir oergonomiskt.[/quote]Det är problemet med alla sådana byggnationer. Om datorn bara vore i bakre änden av bordet så skulle det nog fungera ganska bra. Man skulle t.ex. kunna tänka sig ett chassi som man kan skruva fast under bordet eller hänga upp i bakre ändan av bordet, så är datorn helt ur vägen.Sen är nästan alla s.k. ”datorbord” på tok för små för att ha bildskärm, mus och tangentbord. 1.20m är så smalt… Läs hela »

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”drizzit”]Borde inte rubriken vara Bygg in datorn i skrivbordet? Bygger in den i chassit gör vi väl allihop redan…[/quote]

Hehe det stämmer, rubriken är nu uppdaterad! 😉

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Lagl0rden”]Damn, det skulle jag vilja ha 🙂 tänkte jag iaf vid första anblicken… men sen började jag fundera, bords-”skivan” kanske blir lite väl tjock så det blir oergonomiskt.[/quote]

Det är därför det ingår tangentbordshyllor som dras ut underifrån skrivborden, men frågan är om det gör saken så mycket bättre i och med att mus och tangentbord inte tycks kunna förvaras på hyllan när den är undanskjuten.

R0bert
Gäst
R0bert

Har själv beställt/lagt pengar på denna från Paradise Desk via Kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/155163930/paradise-desk-everything-youve-ever-wanted-in-a-de

Väntar med spänning på att den skall komma
visserligen bygger man inte in datorn i skrivbordet men. men kan vara väldigt behändigt om en har sladdar i överflöd

Marquzz
Medlem
Marquzz

”Bordskivan” är alldeles för tjock, det kommer inte vara särskilt skönt att sitta vid det där bordet. Hade varit mycket bättre om de hade haft en tjockare del där själva moderkortet satt och sedan en smalare del där man har benen och där kunde man ju ha hårddiskar liggande eller annat som inte tar så mycket plats. Kul idé, men, gör om, gör rätt!

Det där från Paradise Desk har ju sladdluckan oerhört dumt placerad, man kan ju hoppas att de har flyttat den på den färdiga produkten.

R0bert
Gäst
R0bert

designen ser ut så här idag http://imgur.com/8dm81iL

R0bert
Gäst
R0bert
Triod
Gäst
Triod

Priset hamnar på runt 1100 dollar för DK02 och runt 970 dollar för dk 01.
Så för dk 02 kommer priset liggar runt 8500 kronor skulle jag gissa.