Sedan succén med mini ITX-chassit Prodigy och dess storebror Prodigy M har vi fått se flera nya chassin för små formfaktorer från Bitfenix. Nästa skapelse får namnet Colossus M, och kommer finnas för både mini ITX och mATX med olika expansionsmöjligheter beroende på modell.

Bitfenix har fått mycket god respons på sina chassin för mATX och mini ITX, och har för vana att erbjuda stora expansions- och kylningsmöjligheter för sin ringa formfaktor. Under det gångna året har de uppdaterat sitt sortiment i de mindre storleksklasserna med liknande insida men annorlunda yttre design för den som inte riktigt fattat tycke för det ursprungliga Prodigy eller Prodigy M.

Colossus M finns likt sina syskon i två modeller, en för mini ITX och ett för mATX, som delar samma yttermåt på 248 x 348 x 388 millimeter och externa design. Båda modellerna är bestyckade med en ljusslinga, kallad Litetrack, längs med chassits front som kan lysa i rött, grönt, blått eller med ett pulserande ljus. Gemensamt för båda modellerna är även 5,25-tumsplatsen innanför chassits frontdörr.

bitfenix_colossus_m_2

I mini ITX-modellen finns två hårddiskburar som ger utrymme för totalt åtta 2,5-tumsenheter eller fem 3,5-tumsenheter, och en av burarna kan monteras ut om användaren istället vill ge extra utrymme för ett grafikkort upp till 320 millimeter i längd. Maximal höjd på processorkylaren är 175 millimeter och maximal längd på nätaggregatet är 160 millimeter. I enighet med mini ITX-standarden finns det två expansionsplatser att tillgå.

Med det mindre moderkortet följer även mer plats för kylning, och användaren kan montera upp till två 120-millimetersfläktar i taket, en 120-millimetersfläkt i botten, en 140- eller 120-millimetersfläkt i bak samt två 120-millimetersfläktar i fronten. Dessa fläktar kan även användas för vattenkylningsradiatorer i motsvarande storlek. Av de möjliga fläktarna medföljer en 120-millimtersfläkt i botten och ytterligare en i bak, båda specificerade till under 20 decibels ljudtryck.

Den som vill ha ett större moderkort i mATX-format får istället fem expansionsplatser, åter igen med en maximal grafikkortslängd på 320 millimeter. För ett så långt grafikkort krävs det dock att 5,25-tumsplatsen monteras bort och att ett nätaggregat på högst 160 millimeter i längd används. Maximal processorkylarhöjd är 160 millimeter med hårddiskburar monterade eller 185 millimeter utan.

Det finns burar för upp till tre 2,5-tumsenheter och fyra 3,5-tumsenheter. Kylningen är även något omstuvad i jämförelse med mini ITX-varianten, och här finns plats för två 120-millimetersfläktar i taket, en 120- eller 140-millimetersfläkt i bak samt ytterligare två 120-millimetersfläktar i botten. Av dessa medföljer en fläkt i bak och en i botten, och stöd för vattenkylning finns i form av en 240-millimeters radiator med en maximal tjocklek på 27 millimeter kan monteras. Ytterligare en 140-millimeters radiator kan monteras i chassits bakre del.

 bitfenix_colossus_m_1

Båda modellerna av Bitfenix Colossus M ska finnas tillgängliga i butik mot andra halvan av december, då med en prislapp på 89 euro eller omkring 900 kronor för mini ITX-varianten respektive 99 euro eller omkring 1 000 kronor för mATX-varianten.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Question_Tech
Question_Tech
10 Årtal sedan

”chassits front som kan lysa i rätt, grönt, blått”

Bra att chassits front lyser rätt 😆

Messerchmidt
Messerchmidt
10 Årtal sedan

[quote name=”Question_Tech”]”chassits front som kan lysa i rätt, grönt, blått”

Bra att chassits front lyser rätt :lol:[/quote]

Rätt skall vara rätt eller ehum nu när det är korrigerat, rött. 😆

Messerchmidt
Messerchmidt
10 Årtal sedan

[quote name=”Messerchmidt”][quote name=”Question_Tech”]”chassits front som kan lysa i rätt, grönt, blått”

Bra att chassits front lyser rätt :lol:[/quote]

Rätt skall vara rätt eller ehum nu när det är korrigerat, rött. :lol:[/quote]

Så nu är alltså rött…rätt! 😛