Borderlands 2  är en av höstens mest efterlängtade speltitlar och utvecklaren Gearbox har nu släppt en ny trailer för spelet. Samtidigt har spelets chefsutvecklare passat på att skapa en mindre internetstorm genom att kalla Mechromancer-klassens enkla färdighetsträd för ”flickvänsläge”.

Gearbox är sällan blyga i sina uttalande eller för den delen spellanseringar. Med titlar som Borderlands och Duke Nukem Forever i bagaget har spelutvecklaren visat sin ofta goda känsla för rå humor. Något som även använts flitigt i förhandstittar och trailers för olika spel. Men när chefsutvecklaren John Hemingway talade om spelets nya klass Mechromancer i en interjvu med Eurogamer tyckte många kritiker att Hemingway gick för långt.

Mechromancern ska lanseras i ett kommande DLC-paket och får ett färdighetsträd som är bättre lämpat för nya spelare. Den kvinnliga karaktären är en steampunk-liknande karaktär soim med diverse cyborg tillbehör bland annat ska få en färdighet kallad ”deathtrap” som agerar tank på slagfältet. Men även färdigheter som låter spelaren träffa med kulor som egentligen missat sitt mål. Färdighetsträdet för Mechromancern ska kallas Best Friends Forever, något som John Hemingway i en intervju istället kallade girlfriend mode, fritt översatt ”flickvänsläge”. Något som nu satt både Hemingway och Gearbox i blåsväder.

Mechromancerconceptart

Gearbox vd och ansikte utåt Randy Pitchford har gjort sitt bästa för att minimera skadorna och har bland annat använt en typisk Gearbox-humor för att poängtera att Hemingway är allt annat än en kvinnohatare, något han blivit anklagad för efter sina referenser till ett flickvänsläge. Pitchford har även poängterat att det inte finns något flickvänsläge utan att detta bara var en personlig anekdot från Hemingways sida.

”There is no universe where Hemingway is a sexist.[…] All the women at Gearbox would beat his and anyone else’s ass,” skriver Randy Pitchford på Twitter.

Medan diskussionerna kring Gearbox ny klass och ”flickvänsläge” fortlöper bjuds vi åtminstone på en ny trailer från spelet där vi får syna de övriga klasserna i spelet som ska finnas med vid lanseringen den 20 september.


Relaterade artiklar:

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Anton KarmehedAndreas GPhrosen63flopperDennis Tabula Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Jadu, om de tror att de ska få fler tjejer att spela så är detta ganska fel väg att gå…

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det finns länder där folk har annat att göra än att sitta och klaga över att allting inte alltid passar alla ibland också.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Marquzz”]Jadu, om de tror att de ska få fler tjejer att spela så är detta ganska fel väg att gå…[/quote]

Är det verkligen det som menas? Menar de inte att man inte har lika mycket tid att spela om man har flickvän, hence du måste ha enklare läge?

HD
Gäst
HD

Förstår inte vad folk blir upprörda över. Killar är överrepresenterade i hela tv-spelsbranschen. Är det någon hemlighet att vi generellt är bättre på dem också?

Visst, det finns jätteduktiga tjejer och de som spelar på elitnivå, men hur många är de sett till antalet i förhållande till killar?

Det känns som man vill göra en höna av en fjäder här.
Ingen kille skulle ta illa upp om det var någon liknande ”incident” om smink/hästar/eller något dylikt.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Mean Machine”]Det finns länder där folk har annat att göra än att sitta och klaga över att allting inte alltid passar alla ibland också.[/quote]
USA? 😀

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Duke Nukem Forever är inte direkt något att skryta om. Maken till sämre skitspel går inte att hitta.

Borderlands 2 lär bli ganska tufft. Ettan har man ju spelat i åtskilliga timmar.

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Dennis Tabula”]Duke Nukem Forever är inte direkt något att skryta om. Maken till sämre skitspel går inte att hitta. Borderlands 2 lär bli ganska tufft. Ettan har man ju spelat i åtskilliga timmar.[/quote]Det var inte kvaliteten på spelen jag syftade på Dennis utan den sorts humor och jargong Gearbox använder i sin spel, där känns DNF som ett ganska klockrent exempel om jag får säga det själv. 🙂[/quote]Där håller jag inte med. Duke Nukems humor i DNF är bara tragisk, tröttsam och håller en nivå som är bara strax över ett dagis. Notera att jag tycker att… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

Homosex samt lesbiansex läge behövs också då lär det sälja bra. 🙂

Peter Persson
Medlem
Peter Persson

Orka bry sig?

Andreas G
Medlem

[quote name=”HD”]Förstår inte vad folk blir upprörda över. Killar är överrepresenterade i hela tv-spelsbranschen. Är det någon hemlighet att vi generellt är bättre på dem också?

Visst, det finns jätteduktiga tjejer och de som spelar på elitnivå, men hur många är de sett till antalet i förhållande till killar?

Det känns som man vill göra en höna av en fjäder här.
Ingen kille skulle ta illa upp om det var någon liknande ”incident” om smink/hästar/eller något dylikt.[/quote]

http://videogamevoters.org/blog/entry/who_is_playing_and_what_are_they_playing/?source=2012814esareport&utm_medium=email&utm_source=VGVN&utm_campaign=20120814esareport

47% av alla gamers är tjejer 🙂