De två rivaliserande blålaserteknikerna för lagring av HD-media (High Definition), Blu-ray och HD DVD, är fortfarande indragna i en massiv kamp om den kommande HD-marknaden.
Blu-ray utvecklas av ett konsortium bestående av företag som Sony och Philips medan HD DVD backas upp av NEC och Thoshiba.
Blu-ray vann under fjoråret en liten seger genom att Sony lanserade den första stationära Blu-ray spelaren med inspelningsfunktion.
Inom kort väntas även Panasonics produkttillverkare, Matsushita Electric Industrial Co. Ltd, lansera Blu-ray recorders på marknaden.


Än idag finns det inga HD DVD recorders på marknaden och de väntas inte dyka upp förrän under 2005 vilket ger Blu-ray ett klart övertag på marknaden.


Toshiba och NEC har dock fått ordentligt med vind i seglet då Microsoft nyligen sagt att deras kommande OS, Longhorn, kommer att vara kompatibelt med HD DVD.
Eventuellt stöd för Blu-ray är enligt Microsoft ännu inte fastslagit och om man beslutar sig för att enbart stödja HD DVD kan det vara en av formatets största marknadsföringsknep.


Det är ännu oklart vilken blålaserteknik som kommer att ta över efter DVD-formatet och det ser inte ut som att någon viker ner sig utan ordentlig kamp.


Källa: Yahoo! News

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid