Blizzard har en av de mest imponerande portföljerna i spelhistorien och företagets kritikerrosade klassiker avlöser varandra. Nu pekar mycket mot att spelutvecklaren planerar en större restaurering för flera av sina mest populära titlar som Warcraft III, Starcraft och Diablo II – allt för att möta dagens kraftfullare komponenter och avancerade operativsystem.

Blizzard har nyligen publicerat en ny platsannons på sin webbsida där man söker efter en erfaren mjukvaruingenjör som ska jobba med att restaurera legendariska titlar till sin forna ära. I annonsen nämner Blizzard specifikt tre av sina mest ikoniska speltitlar, Starcraft, Warcraft III samt Diablo II och påpekar att dagens nya operativsystem samt hårdvara gjort det svårt för dessa titlar att nå ut till en ny generation av spelare.

Blizzard detaljerar att mjukvaruingenjören kommer att få ansvar för att få spelen att fungera väl på ”moderna operativsystem”, skapa förutsättningar för spelupplevelser som ser lika bra ut som de upplevs, finslipa gamla funktioner men även lägga till nya, förbättra multiplayer delar och diagnotisera samt lösa olika buggar och problem.

Troligtvis stöd för högre upplösningar och nya funktioner

Medan Blizzard inte skriver exakt vad man kommer att göra med grafiken och koden i sina spel låter det onekligen som att man åtminstone kommer uppdatera grafikmotorerna för att ge stöd för högre upplösningar. Det öppnar samtidigt även upp möjligheter för att exempelvis implementera stöd för kantutjämning eller andra finesser som kan höja den grafiska kvalitén i dessa klassiska titlar.

Medan grafiken inte är det viktigaste för många spelare är det oftast en bonus med förhöjd spelinlevelse som följd. Om inte annat bör Blizzards satsning borga för att deras populära titlar inte faller i glömska och kan uppleveas på bästa sätt även på dagens hård- och mjukvara. Det är samtidigt oklart om och när vi får se frukten av Blizzards planer men hela annonsen finns att hitta på företagets hemsida.

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DERderKaffiMannSegen01Thomaseronum Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseronum
Gäst

NICE! 😆 😆 😆

Segen01
Gäst
Segen01

Hur gick det med Warcraft II då?? Det spelet skulle jag gärna köpa en tredje gång.

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Om jeg kunne bestemme ville jeg hatt en førstepersons variant av det første Diablo spillet. Synes de var flinke til å ”sette stemning” på Diablo 1.

I can see what you see not—
Vision milky, then eyes rot.
When you turn, they will be gone,
Whispering their hidden song.

Then you see what cannot be—
Shadows move where light should be.
Out of darkness, out of mind,
Cast down into the Halls of the Blind.

DERder
Gäst
DERder

Sålänge de inte gör en halvdan grafikuppdatering som Heroes 3 fick. Vill verkligen se en total förbättring av grafiken inte bara ”HD”