Small preview image

Biostar är en av många tillverkare som nu börjar pumpa ut information om sina nya Socket AM2-moderkort. Men till skillnad mot många av de mer etablerade märkena är Biostar relativt okända i Sverige. Man har relativt få återförsäljare i Sverige och oftast är det deras budgetmodeller som syns i butiker. Biostar har väl förvisso inte varit kända för entusiastinriktade moderkort, men det ser ut att kunna vara på väg att ändras nu. När man nu lanserar sina första AM2-moderkort är det förvisso ett par budgetmodeller man släpper på marknaden men även två till synes riktigt välutrustade modeller. Flaggskeppet är baserat på NVIDIAs nForce 590 SLI styrkrets och går under namnet Biostar TForce 590 SLI Deluxe.Biostar har först och främst låtit nForce 590 SLI styrkretsen föra med sig alla sina trevliga egenskaper som stöd för SLI med extra krydda tack vare NVIDIAs LinkBoost teknik. Överlag är specifikationerna mycket gedigna som syns här nedan;Biostar TForce 590 SLI Deluxe – Limited Edition
– Socket AM2 for AMD Athlon™ 64 X2/ Athlon™64 FX/Athlon™ 64/Sempron™
– NVIDIA® nForce 590 SLI
– 4 x Dual Channel DDR2 800
– 2 x PCI, 2 x PCI-Ex16 1 x PCI-Ex1, 1 x PCI-Ex4
– 8+2-CH HD Audio
– Dual Gb LAN
– 5 x SATA 3Gb/s with RAID
– 1 x e-SATA3Gb/s
– 2 x 1394a
–  ATX Form FactorBiostar TForce 590 SLI Deluxe


Biostar TForce 570 Ultra Deluxe är nästa modell i deras AM2-familj som inte heller skäms för sina features men som ratat SLI-stöd och liknande för en mer tilltalande prislapp.


Biostar TForce 570 U Deluxe
– Socket AM2 for AMD Athlon™ 64 X2/ Athlon™64 FX/Athlon™ 64/Sempron™
– NVIDIA® nForce 570 Ultra
– 4 x Dual Channel DDR2 800
– 3 x PCI, 1 x PCI-Ex16, 3 x PCI-Ex1
– 8+2-CH HD Audio
– Dual Gb LAN
– 6 x SATA 3Gb/s with RAID
– ATX Form Factor


Båda dessa entusiastmoderkort har flera trevliga Biostar-specifika features som gör dem extra tilltalande för överklockare och entusiaster. Allt från LED-felsökningsdisplay till inbyggda power och reset-knappar är sånt som verkligen kan förgylla en överklockares upplevelser. Man ska även erbjuda bättre överklockningsmöjligheter genom att stöjda högre spänningar till bland annat DDR2-minnet. Som pricken över i har man även tryckt in flera överklockningsfunktioner i BIOS och samtidigt tagit fram mjukvara för både överklockning och systemövervakning i Windows.


Biostar ser ut att vara riktigt på gång även på entusiastmarknaden och det ska bli intressant att se hur man konkurrerar med de mer etablerade märkena inom denna marknad. Samtidigt som vi hoppas att märket får mer plats på den svenska marknaden.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid