Bahnhof tar på sig en del av äran i att Spridningskollen.se stänger ner och uppmanar upphovsrättsbranschen att lämna 90-talet.

Internetleverantören Bahnhof har varit en av de mer drivande aktörerna i att sätta käppar i hjulet för fildelarjakten på Spridningskollen.se. Bahnhof startade sajten Spridningskollen.org där man samlade in 25 000 protester till regeringskansliet. Samtidigt som man trollade med Gothia Law och Spridningskollen genom att lägga beslag på deras varumärkesskydd.

När nu Gothia Law meddelar att Spridningskollen.se lägger ner och att det aldrig skickades ut några kravbrev till svenska fildelare är det champagnekorkar i taket hos Bahnhof. Samtidigt som företaget med största sannolikhet firar passar man på att presentera en mer nykter syn på saken i ett kort pressmeddelande.

Syrlig passning till hela upphovsrättsbranschen

Bahnhofs kommunikationschef Jon Jordås påpekar att nyheten om att Spridningskollen.se skrotas är en seger för Bahnhof. Jordås passar samtidigt på att ge en syrlig passning till hela upphovsrättsbranschen.

– Förhoppningsvis betyder det här också att upphovsrättsbranschen på allvar lämnar 90-talet och lägger sina resurser på bättre upplevelser i stället, som exempelvis Netflix och Spotify gjort, säger Jon Jordås.

Om branschen lystrar till uppmaningen återstår att se.

Spridningskollen.se går i graven och likaså kravbreven mot fildelare

Drömscenariot
Hur skulle du helst se att TV, filmer och media kunde konsumeras i din TV, telefon och andra produkter?
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid