Spelkonsolen Ataribox har ännu inget fast lanseringsdatum, dock har Atari nu passat på att via upp handkontrollen för den kommande konsolen.

Från början var det tänkt att den som var nyfiken på hur handkontrollen för Ataribox kommer att se ut skulle behöva vänta till konsolens lansering. Utvecklarna av spelkonsolen har dock inte orkat vänta tills dess och har nu delat en uppsättning bilder på handkontrollen via Facebook.

Förutom att både konsolen i sig och handkontrollen båda har ett väldigt retro-inspirerat yttre så är det moderna komponenter som kommer att driva spelen. Likt Xbox One och Playstation 4 så kommer Ataribox att drivas av en CPU/GPU-kombo från AMD. Operativsystemet kommer att vara Linux-baserat och använde sägs få kontroll över att anpassa utseendet på operativsystemet för att anpassa upplevelsen efter egen preferens.

Redo även för Steam

Handkontrollen påminner starkt om kontrollen för Ataris gamla 2600-konsol. Atari har en imponerande katalog med spel från sina glansdagar som konsoltillverkare. Denna nya handkontroll ser ut att passa som handen i handsken för dessa äldre spel.
Frågan om hur handkontrollen kommer att passa till moderna spel uppstår dock, Atari har nämnt att konsolen kommer att ha tillgång till speltjänsten Steam och ska ha kraften som en PC ur mellansegmentet för att driva spel. Troligtvis kompletteras konsolen då även med en idag mer traditionell handkontroll.

Med sin AMD-baserade hårdvara ska Ataribox ge prestanda i klass med en mellanklass PC och spel som Minecraft samt Terraria ska drivas utan problem.

Något exakt lanseringsdatum för Ataribox finns inte ännu, men under våren 2018 ska konsolen nå butikshyllorna enligt Atari. Priset sägs hamna på någonstans mellan 250 och 300 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid