Asus hakar på andra moderkortstillverkare med att börja lyfta på locket för moderkort utrustade med styrkretsen X570 för AMD:s kommande Zen 2-processorer. Företaget visar även upp en… ROG-surfplatta?

AMD förväntas ge en ordentlig introduktion till tredje generationens Ryzen-processorer under Computex 2019 som går av stapeln nästa vecka. Tillsammans med de kommande processorerna som baseras på den nya processorarkitekturen Zen 2 kommer även nya styrkretsar som ingår i 500-serien.

Flera moderkortstillverkare har redan visat upp kommande moderkort utrustade med dessa styrkretsar och nu hakar Asus på trenden, på sitt eget vis.

Via sitt Twitter-konto ROG Global har Asus nu delat med sig av ett kollage av en uppsättning kommande moderkortsmodeller.

Bilden visar delar av vad som ser ut att vara moderkortsmodeller från de flesta produktserier från Asus. ROG Crosshair, TUF Gaming, ROG Strix och Prime-serierna ser alla ut att ha sin lilla del av bilden.

I det nedre högra hörnet ser det ut att vara ett kommande moderkort ur ROG Strix-serien, däremot finns det av bilden att döma ingen fläkt över styrkretsen. Något som skulle göra moderkortsmodellen till en av de första utan en sådan kylanordning då de flesta moderkortstillverkare valt att placera en fläkt över de värmespridare som placeras på X570-styrkretsen. Detta då styrkretsen är bekräftat att dra upp till 15 watt och således kan generera en hel del värme.

Huruvida fläkten plockats för just för detta kollage eller om Asus hittat ett sätt att kyla styrkretsen passivt återstår att se när moderkortsmodellerna officiellt avtäckts. Något som enligt bilden kommer att ske inom kort.

Inte en uppföljare till Mothership, men en flyktkapsel?

Under gårdagen publicerade Asus även en kort video via Twitter där något som ser ut att vara en surfplatta eller bärbar dator av något slag visades upp. Tillsammans med en uppmaning till Computex-deltagare att besöka företagets bås under mässan och se ”en ny slags gaming-frihet”

Det tog inte lång tid innan följare började gissa vad det kunde vara för en produkt. När någon gissade att det var en uppföljare till företagets ROG Mothership svarade Asus med ”Not a Mothership. More like an escape pod”. Det är alltså inte ett ”moderskepp”, utan mer som en flyktkapsel.

Computex 2019 går av stapeln under nästa vecka och det ser ut som att det blir redigt mycket ny hårdvara vi kan se fram mot att lägga våra ögon på mellan den 28 maj och 1 juni.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MagnusBengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Har ju funnits styrkrettsar tidigare som dragit mer effekt som varit passivt kylda, så är mer förvånad att så många valt en aktiv kylning för kretsen.
Speciell som dom samtidigt täcker en stor del av moderkotet med kåpor (elller vad det skall kallas) som istället kunde utgort en del av en större kyl-yta. Känns mer som en ogenomtänkt kosmetisk design.

Magnus
Medlem
Magnus

När det gällde ex. Northbridge som satt under CPU men över kortplatserna är det inga problem att bygga på höjden med ex. en hög tower kylare. Bygga på höjden där nere i ”southbridge” är knepigt då det kan blockera grafikkort och oftast hade blockerat grafikkort. En lösning kunnde varit och leda en heatpipe upp till kylflänsarna som kyler CPU:ns VRM:s. Har ju gjorts med fördel förr. Ett av alla ex.comment image

Medlem
Greg Svensson

Kommer Asus ROG Strix Z390-F Gaming få support för PCI-E 4.0 med en bios uppdatering?