Asus har uppdaterat sin armada med bärbara speldatorer med en ny modell i ROG-familjen, G752, som bygger på Intels nya Skylake-processorer. Det rör sig om ett riktigt kraftpaket, med upp till 64 gigabyte internminne och en Geforce GTX 980M-grafikkrets från Nvidia.

I likhet med tidigare ROG-datorer från Asus riktas G752 mot de som vill ha en kraftfull speldator som kan tas med till ett LAN eller mellan olika rum i hemmet, och designmässigt har den mycket gemensamt med tidigare modeller som G750 och G55. Den nya 17,3-tumsmodellen kommer dock med ett uppdaterat färgschema i titangrått och rött snarare än de tidigare färgerna svart och rött.

61b

Under huven sitter en Skylake-processor från Intel som kan kombineras med upp till fyra DDR4-minnesmoduler, för upp till 64 gigabyte minne (varav datorn levereras med 8 gigabyte). Lagringen kommer i form av en PCI Express-ansluten SSD med NVMe. Det finns tre olika varianter beroende på valet av grafikkrets; en med Geforce GTX 965M (G752VL), en med GTX 970M (G752VT) och en med GTX 980M (G752VY), där den sistnämnda även har ett något tjockare chassi. Asus ska ha implementerat ett nytt kylsystem baserat på en ångkammare för att hålla processorn och grafikkretsen svala.

Det exakta lanseringsdatumet är oklart, men med största sannolikhet kommer alla tre varianter av G752 börja hitta ut i butik inom de närmaste veckorna. Prislappen är däremot desto mer oklar, men då den äldre G751-serien börjar på närmare 13 000 kronor och sträcker sig uppåt 25 000 kronor kommer antagligen motsvarande G752-modeller kosta ytterligare några hundralappar.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid