Asus har precis visat upp Q-Latch. Något tillverkaren hoppas är en lösning på problemet med små M.2-skruvar som älskar att hoppa iväg och skapa trubbel i datorer.

Lagringsenheter i M.2-format har blivit allt mer vanligare. De små enheterna som knappt tar upp någon plats inuti ett datorchassi har stigit i popularitet rejält under de senaste åren. Den krympta formfaktorn innebär dock att installationen av enheterna kan bli riktigt pillig.

En aspekt av M.2-enheter som blivit ökänd är de små skruvar användare måste ta till för att fästa lagringsenheterna på sitt moderkort. Dessa kan lätt slinka ur användares fingrar och bestämma sig för att hitta ett nytt hem i vilket litet hörn som helst inuti ett datorchassi. Ett orosmoment Asus tror sig ha hittat en lösning på.

Systemet kallas Q-Latch och är inte mer komplicerat än en uppsättning plastskruvar med ett permanent hem i M.2-skruvhålen på ett moderkort. Dessa kan vridas 90 grader för att ställas i ett låst eller olåst läge.

I dagsläget finns det inte någon större mängd moderkort som utrustats med Q-Latch. De moderkort med funktionen The Verge kunnat leta fram inkluderar totalt sju modeller. Samtliga med Intels nylanserade styrkretsar, antingen Z590 eller B560.

  • TUF Gaming Z590-Plus WiFi
  • ROG Strix Z590-A Gaming WiFi
  • ROG Strix Z590-E Gaming WiFi
  • ROG Strix Z590-F Gaming WiFi
  • ROG Strix B560-A Gaming WiFi
  • ROG Strix B560-F Gaming WiFi
  • ROG Strix B560-G Gaming WiFi

Förhoppningsvis kommer Q-Latch hänga kvar och starta en ny trend hos moderkortstillverkare. Allt som gör datorbyggande lite smidigare är nog något många skulle välkomna i sin vardag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments