ASUS Dual Intelligent Processors är det senaste påfyndet från världens största moderkortstillverkare. Tekniken som kort och gott kallas DIP är en vidareutveckling av ASUS TPU och EPU, två hjälpprocessorer som nu ska jobba tillsammans på tillverkarens moderkort.

ASUS TurboV Processing Unit har som uppdrag att i realtid överklocka processorn i systemet när det behövs extra kraft, en teknik som enligt ASUS kan ge upp till 37% högre prestanda i 3DMark Vantage.

ASUS Energy Processing Unit tar över när belastningen är låg eller närmast obefintlig. Då EPU-kretsen helt enkelt övervakar och optimerar systemets strömförbrukning i realtid. Vilket tillverkaren själv påstår ska ge upp till 80% lägre strömförbrukning.

ASUS DIP finns redan idag på flera av tillverkarens moderkort och även om tekniken och kretsarnas funktion inte direkt är en nyhet är vi alltid positiva till tekniker som ökar prestandan och sänker strömförbrukningen. Intelligenta datorer vill vi bara se mer av.

Mer information om ASUS DIP och en fullständig lista på de trettiotal moderkort som stödjer tekniken finns att hitta här.

dip

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Bara mellanklass segmentet?

Medlem
Calle2003

Det behövs verkligen för Asus moderkort brukar förbruka mer watt än andra. 😉 Men detta kanske är inget för oss som låser voltvärdena och kör en hög klock 24/7?