Small preview image

AMD kommer med sina nya Thuban och Zosma processorer införa en ny teknik kallad Turbo CORE. Genom att överklocka aktiva kärnor vid enkeltrådade belastningar kan man öka prestandan utan att strömförbrukningen påverkas. Tekniken är dock hårdvarubaserad och stödjs alltså inte av dagens AMD-processorer. Något nu ASUS säger sig ha löst med sin egen Turbo Unlocker-teknik där man även ger prestandaökningar för nuvarande processorer i AMDs Black Edition-familj.



Anledningen till att Turbo Unlocker endast stödjer Black Edition processorer är för att tekniken kräver en processor med upplåsta multipliers. Då man genom ändring av dessa ökar processorns klockfrekvens per automatik beroende på belastning, vilket till skillnad från bussöverklockning inte påverkar övriga komponenter i datorn.


ASUS hävdar att deras Turbo Unlocker-teknik till och med ger högre prestandaökningar än AMDs egen Turbo CORE-teknik. Detta genom att klockfrekvenserna ökas även när alla kärnor är aktiva, om än med mindre marginal.



ASUS Turbo Unlocker är ett intressant tillvägagångssätt för att öka prestandan även på andra processorer i AMDs processorfamilj. Det är fortfarande en mjukvarubaserad lösning som förvisso stödjs av alla ASUS AMD-moderkort, men som samtidigt måste aktiveras manuellt. Till skillnad mot AMD Turbo CORE. Vi är lite osäkra på om användare som kan tänka sig aktivera Turbo Unlocker inte hellre själva överklockar sitt system, men vi är alltid positiva till säkra sätt att öka prestandan på.




Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments