NVIDIA har lyckats väl i optimeringarna av sina Fermi-arkitektur och trots att man med GF110 grafikkretsen öppnat spjälen för ytterligare 32 st. CUDA-kärnor verkar inte överklockningspotentialen blivit allt för lidande. ASUS skräddarsydda DirectCU II-modell av GeForce GTX 580 har nu pressats till makalösa 1 519 MHz på GPU.

Den imponerande överklockningen har åstadkommits av den välrenomerade överklockaren Peter ”Shamino” Tan som idag arbetar hos just komponenttillverkaren ASUS och allt som oftast tar företagets produkter på lite extrema överklockningsturer.

ASUS har som vi tidigare rapporterat utvecklat en biffigare strömförsörjning för sin DirectCU II-modell och även en saftig kylare. Den senare fick dock inte mycket kvalitetstid under Shaminos tester då det var enbart extremkylning som stod på menyn. Med hjälp av flytande kväve och uppskruvade spänningar lyckades Shamino pressa grafikkortets GPU från 782 MHz till 1 519 MHz. Överklockningen var stabil nog för att gå igenom en runda av 3DMark03, även om grafikminnet snurrade på i vanlig referenshastighet.

1519

En klart imponerande bedrift som visar att GF110 GPU:n har mycket potential i sig om kylningen och strömförsörjningen hänger med i svängarna. ASUS verkar också lyckats bra med sin specialmodell av kortet då detta är en bra bit högre än de flesta GeForce GTX 580-kort nått tidigare. 

15192

Källa: XtremeSystems

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid