Tidigare har det ryktats om att Asus förberett en produktserie vid namn Arez som ska pryda grafikkort utvecklade av AMD Radeon och nu har dessa listats på tillverkarens hemsida.

Asus har nu bekräftat existensen av en tidigare ryktad produktserie. Denna serie går under namnet Arez och ska användas exklusivt för grafikkort från AMD Radeon.

Anledningen till att den nya serien skapats sägs vara Nvidias initiativ Geforce Partner Program (GPP). Som enligt rykten ska tvinga partnertillverkare som skriver på att exkludera Nvidias konkurrenter från tillverkarnas gaming-inriktade produktserier.

Detta innebär att grafikkortsmodeller som tidigare burit namnet Republic of Gamers (ROG) nu istället kommer att bära namnet hos den nya serien. Asus kommer fortfarande att använda sina kylarlösningar så som Dual, Expedition, Phoenix och Strix-kylaren. Dock kommer dessa inte att komma med ROG-namnet.

Bortsett från namnändringen så ska det handla om samma grafikkort och kylare som tidigare. Arez-kunder kommer fortfarande att ha tillgång till GPU Tweak II, FanConnect II och andra Asus-exklusiva tekniker som MaxContact.

Den nya serien förväntas lanseras under maj månad i ”utvalda länder”. Exakt vilka detta handlar om och om prissättningen kommer att ändras jämfört med tidigare är fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid