Asus har redan rullat ut flera moderkort för Intels nya Skylake-processorer men har ytterligare modeller på väg. En av dessa heter Asus Sabertooth Z170 och riktar sig mot system med fokus på stabilitet, prestanda och stryktålighet.  Bland annat med en dedikerad krets för övervakning och felsökning som kan styras med din mobiltelefon.

Asus Tuf Ice är benämningen på den dedikerade övervakningskrets som ska bakas in på tillverkarens nya moderkort. Kretsen gör det möjligt att styra inte mindre än 12 separata fläktar, övervaka totalt 12 olika temperatursensorer samt göra detta med en mycket låg responstid utan att kräva nämnvärda resurser från din dator i övrigt. Detta ska ge både bra och stabil övervakning av komponenter och temperaturer även under tung belastning.

Den dedikerade kretsen gör det även möjligt för användare att övervaka och felsöka sitt system med hjälp av en smartphone. Koppla in din telefon i moderkortets särskilt utmärkta USB-port och du kan felsöka eller övervaka systemet direkt med Asus egen app Tuf Detective 2. Användare kan till och med flasha moderkortets bios även utan en CPU installerad.

Som tidigare modeller i Sabertooth-serien skeppar Asus även sin Z170 modell med mjukvaran Thermal Radar 2. Här kan användare övervaka och kontrollera allt från temperaturer till fläkthastigheter direkt i Windows.

Fläktplatser finns det som sagt gott om men moderkortet kommer även med sitt karaktäristiska skyddshölje ”Thermal Armor” som kort och gott är ett skyddande skal för moderkortets komponenter där en integrerad fläkt även ska ge extra kylning. Komponenterna ska för övrigt vara extra hårt testade där allt från kondensatorer till IO-portar ska vara testade för extra hållbarhet.

Asus har ännu inte släppt några detaljerade specifikationer för Z170 Sabertooth men i de produktbilder och presenationer som NordicHardware kommit över kan i bland annat hitta stöd för USB 3.1 med 10 gigabit per sekund överföringshastighet, m.2 SSD-enheter, Sata Express, 3 x PCI Express 3.0 x16 platser samt en drös Sata 6,0 Gbps anslutningar för lagring.

Asus Sabertooth Z170 ska dyka upp i butiker under oktober månad men ännu oklart vid vilken prislapp.

Läs mer om Skylake

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Trophyon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Lædre
Medlem
Tord Lædre

Sabertooth: Best looking mobos there is, and to not to mention rigidness and performance. The new Z170 is a beast!