Small preview image

ASUS Asteio D22 DAV är ett av de absolut senaste datorsystem som är riktat direkt mot Media Center-marknaden. DAV står för ’Digital Audio Video’ och syftar på systemets uppgift, att förse användare med digital ljud och bild av högsta klass. ASUS har förlitat sig på Intels Viiv plattform som är en teknisk specifikation för vilken hård- och mjukvara som krävs i en dator som ska agera multimediahubb i ditt hushåll. En annan viktig aspekt är stödet för HDMI-gränssnittet som gör det möjligt att koppla Asteio D22 DAV till de senaste digitala bildvisarna, som LCD, Plasma eller projektor.



Viiv plattformen är ingen dålig grund att stå på rent hårdvarumässigt och i Asteio hittar vi bland annat en Core 2 Duo E6300 processor som med låg värmeutveckling och dubbla processorkärnor borde passa utmärkt i en Media Center. Grafikkortet är baserat på GeForce 7600GS och betyder att man även borde kunna lira en hel del spel i hemmabion vilket nog många ser som fördelaktigt. Övriga specifikationer avslöjar 1GB DDR2-SDRAM, 16X DVD multienhet, 13-i-1 kortläsare, Gigabit Ethernet och trådlöst nätverk (802.11b/g). Lagringsmässigt använder man sig av en SATA2 hårddisk med 250GB kapacitet och det låter som lite i underkant med tanke på att man trycker hårt på systemets TV-inspelningsfunktion. Något som tar en hel del plats, runt 1GB per timme.


På tal om TV-funktion hävdar ASUS att deras nya system stödjer både analoga och digitala sändningar. Asteio ska komma utrustad med en dubbelkanals TV-tuner men vi är inte på det klara med om denna klarar digitala sändningar eller bara analoga. För dem som vill få fullt utbud med digitala kanaler är det fortfarande inofficiella lösningar som måste till i Media Center 2005.



Ljudnivån är viktig i en Media Center-miljö och ASUS Tranquiller-teknik ska försäkra mycket låga ljudnivåer genom avancerad fläktstyrning och även styrning av den optiska enhetens hastighet.


ASUS skeppar sitt Media Center system med ett trådlöst tangentbord som använder sig av radioteknik med upp till 9 meters räckvidd och man har integrerat en musplatta på tangentbordet. Men för den äkta Media Center-känslan har man även slängt med en MCE-fjärrkontroll. Överlag verkar det vara en trevlig paketlösning och för dem som inte känner för att bygga eget kommer ASUS Asteio D22 DAV dyka upp i Sverige under slutet av oktober till en kostnad av 13 995 kronor.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments