Apple arbetar för närvarande på sin femte generations iPhone och enligt de senaste ryktena sägs nu den efterlängtade smartphonen kommit till sista testfasen inför en stundande lansering. Telefonen som det ännu finns relativt få detaljer om sägs ha ett planerat lanseringsdatum i september månad, då Apple även rullar ut nya iOS 5.

Enligt uppgifter som nu publicerats på 9to5mac ska nästa generations iPhone nått det så kallade AP-steget i sin utveckling, vilket helt enkelt betyder den slutgiltiga testfasen. Där telefonen används i fält av högt uppsatta chefer på Apple och även teleoperatörer, för att rensa ut de sista grövre buggarna.

Apple har än så länge varit betydligt duktigare på att hålla sin nya iPhone-modell hemlig och än så länge finns det inga konkreta detaljer kring telefonens specifikationer. Det har ryktats om en större skärm med mindre ram, samtidigt som vi kan vara ganska säkra på att den dubbelkärniga Apple A5-systemprocessorn ärvs från surfplattan iPad 2. Det har även ryktats om en 8 megapixel kamera, men utvecklingspaketet för iOS 5 kan indikera att Apple fortsätter att köra på en 5 megapixel sensor, något vi dock ser som mycket osäkra och inte helt trovärdiga uppgifter.

Men med flera tunga Android-lanseringar i Samsung Galaxy S II och HTC Sensation avklarade ser det ut som att Apples nästa generations iPhone är nästa riktigt stora lansering på smartphonemarknaden. En lansering som om allt går enligt planerna alltså väntas ske i september månad.

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
IcedEarth
IcedEarth
12 Årtal sedan

Härligt, får man snart byta ut 3GSn. Ska bli spännande och se vad dom hittar på, hört rykte även att glasbaksidan ska bli bytt mot metall.

Kommer vi få ett test av den på NH?! 🙂

//rillo

Barehipster
Barehipster
12 Årtal sedan

Jag kommer att stå i kö för denna Anton, så ifall ni inte får in ett testexemplar är det bara att låna min.

😉

Väldigt intressant kommer det att bli i alla fall.

Joni
12 Årtal sedan

Då är väl bara frågan vem som får den först. Jag eller Barehipster. Hur som haver ser jag fram emot nästa ifåne. Med iOS 5 ser jag inte längre någon som helst anledning till att köpa android(ok, om pengar spelar in är det givetvis ett alternativ). Tycker inte man ska glömma allt för fort att antalet pixlar på sensorn inte är lika med bättre bilder. IP4 har en schysst kamera idag, det hade givetvis varit kul med en uppdatering, men jag kommer inte gråta ifall Apple skiter i att uppdatera kameran. Att den kommer ärva A5 tror jag något skeptisk… Läs hela »

IcedEarth
IcedEarth
12 Årtal sedan

Du får nog räkna med med att det kommer sitta en A5a i nya iPhone som kommer i höst. A6:an kommer du nog att inte få se förens iPad 3 då den kommer nästa år. Men A5:an är ändå rätt mycket att köra med.Kolla in: http://www.anandtech.com/show/4216/apple-ipad-2-gpu-performance-explored-powervr-sgx543mp2-benchmarked Annars har jag sett skvaller om att det ska sitta en 8 Mpixelskamera i den. Även att dom ska ha bytt ut baksidan och att det nu ska vara en av metall. Även snack om en större skärm, en 4 tums. Denna: http://www.9to5mac.com/67788/toshibas-367ppi-720p-capable-super-retina-display-shown-on-video/ Men som sagt, man får ta allt med en nypa salt!… Läs hela »

IcedEarth
IcedEarth
12 Årtal sedan

[quote name=”Anton Karmehed”]Japp de där ryktena om större skärm och 8MP kamera nämnde jag som sagt i artikeln också. Angående A5 så är det inte alls säkert att den bli identisk med iPad 2-kretsen, men det jag syftar på är att man till 99% säkerhet kommer att använda sig av samma grundkrets men som sagt kanske med andra frekvenser eller liknande. Det finns inte en fis i rymden att man släpper en ny systemprocessor ett halvår efter sin senaste. 🙂 Det ska bli riktigt spännande att kika närmare på iOS nu framöver faktiskt och hade lite funderingar på en videogenomgång… Läs hela »