iPhone 4 blir det officiella namnet på Apples fjärde generations iPhone smartphone. Apples grundare Steve Jobs lanserade den nya mobiltelefonen under WWDC 2010 tidigare under kvällen och bland nyheterna hittar vi en extremt högupplöst pekskärm, HD-inspelning av video och iOS 4.

iPhone 4 ska enligt Apple och Steve Jobs själv vara det största framsteget företaget gjort på smartphonemarknaden hittills och man började med att presentera telefonens nya design som genom att blanda ett särskilt stryktåligt glas och metall har gjort det möjligt för Apple att göra iPhone 4 till den tunnaste smartphonen på marknaden med en profil på 9,3mm. 

Kring telefonens kropp löper ledare för att förbättra antennstyrkan för Wi-Fi, 3G och mobilnäten, samtidigt som en ny ISP-baserad pekskärm är hjärtat i iPhone 4. Pekskärmen har en marknadsledande upplösning på 960×640 pixlar och ett kontrastförhållande på 800:1. Man menar att IPS är överlägset OLED och även om detta är något som återstår att se är detta den mest högupplösta display vi sett i en smartphone hittills.

Bildskärmen utnyttjas till fullo av den nya 5 megapixel kamerasensorn som kan spela in video i 720p 30 fps samt editera densamma direkt i telefonen med iMovie applikationen som lanseras med iPhone 4. Kamerasensorn är även bakupplyst vilket ska ge bättre bilder i mörka omgivningar, tillsammans med en LED-blixt som även fungerar vid video. FaceTime är även en högupplöst videosamtals teknik som tillsammans med en frontmonterad kamera ska ge oöverträfflig bildkvalité över Wi-Fi, senare kommer detta även föras över till de mobila nätet.

Apple hävdar även att man förbättrat batteritiden (300 h standby, 7 h tal över 3G) på iPhone 4 och det med hjälp av ett något större batteri samt den effektiva A4-processorn som driver telefonen. Något som varit ganska väntat. Förutom processorn kommer iPhone 4 med 16GB eller 32GB lagringsutrymme och en gyroskopsensor som demonstrerades för användning i spel. Där man helt enkelt rör telefonen för att navigera.

iPhone 4 kommer att skeppas med iOS 4. Vilket är det nya namnet på Apples mobila operativsystem. Här ser vi nyheter som multitasking och bättre organisering av appar. 

Priserna lär bli motsvarande för iPhone 3G S idag medan denna modell sänks med runt 1000 lappen. iPhone 3G fasas ut och de första iPhone 4 telefonerna väntas ut i svenska butiker under juli månad.

Subscribe
Notifiera vid
22 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
skiroy
skiroy
13 Årtal sedan

ajfån
One more thing…Video phone!
Taadaaa…. Hahahahahahaha.
Ja det var ju något nytt eller inte…

Martin L
13 Årtal sedan

Mums!Oooh den där var ju riktigt trevlig! Blir helt klart sugen på en 🙂 Nu får HTC och co skynda på för att komma ikapp – det lär ta ett tag innan dom har skärmar som matchar den här. Hoppas att antennerna faktiskt fungerar riktigt bra också. Sen undrar jag när apple sa att videosamtal var något nytt? Jag tyckte mest att dom ville visa på hur snyggt dom hade implementerat det.. Som vanligt. Apple är inte alltid först, och även när de ligger lite efter (multitasking etc) så tar de sig tiden och löser det på ett kanonbra sätt.… Läs hela »

skiroy
skiroy
13 Årtal sedan

Nä, det är ju inget nytt med videosamtal men macibanerna brukar vilja få det till som argument. Inte alla dock men väl många.

WIRN
13 Årtal sedan

Lite som ipad, det var inget nytt men det känns som att apple var först eftersom de gjorde det så mycket bättre och med så mycket större hype

Imlal
Imlal
13 Årtal sedan

Måste säga att jag är lite imponerad dock. Första iPhonen någonsin som jag skulle kunna tänka mig. Är dock inte så förtjust i deras iOS, känner mig hämmad 😉

//Jimmy

Laglorden
Laglorden
13 Årtal sedan

Ja, skärmen verkar ju bra, men resten, tja… alla de där telefonerna med stora skärmar känns för "blaffiga" för mig. Det mesta är mer intressant ön iPad-lanseringen dock 😀 Och varför varför varför hittar Apple på något eget skit som "Facetime" när det finns en publicerad, öppen _standard_ i 3G specifikationen som hanterar just videouppringningar och som funkar i alla lägen, bara inte över Wifi och som iaf finns möjlighet att koppla sig till andra tillverkares telefoner. Är de dumma i huvudet på riktigt, eller tycker de att det är roligt 1) Isolera sina användare på sin egen lilla ö… Läs hela »

skiroy
skiroy
13 Årtal sedan

Apple gillar att uppfinna hjulet på nytt och göra en gammal sak till deras innovation och dess sektmedlemmar glömmer så lätt bort sig helt selektivt.
Gamla hjulet heter nu FaceTime…yay!

Mycket innovativt…

Bjornsson
Bjornsson
13 Årtal sedan

Vill ha denna :woohoo: :woohoo:
Skulle inte klara en dag utan min iPhone 👿

Imlal
Imlal
13 Årtal sedan

Håller helt med dig där, det som får mig att kunna tänka mig just denna telefon är hårdvaran, men tycker att det är rätt hyffsad hårdvara i min HTC Desire också så jag kommer nog inte köpa iPhonen.

Som Delph1 sa så skulle iOS göra att jag känner mig begränsad.

Gillar också att pilla med gränssnittet.

/Jimmy

Henrik Berntsson
Admin
13 Årtal sedan

riktigt trevlig skärm men jag vet inte om det är överlägset oled när oled har slagit igenom på en bred marknad. ips har ju funnits ett tag och kanske inte kan utvecklas lika mycket. lite sugen blir man även om jag inte är nån apple ägare sen tidigare. bland annat med den upplösningen och färgkorrektheten börjar den bli riktigt användbar 🙂

caesar
caesar
13 Årtal sedan

Som någon uttryckte det tidigare, den första iphone som jag skulle kunna tänka mig… fast jag väntar nog på en riktigt het android-lur istället…

Andreas G
13 Årtal sedan

Det är inget snack om saken att IPS ger bättre bild än OLED. IPS är utvecklat för just det, medan fokus med OLED ligger på tunnhet och strömsnål design. Färgerna kommer alltid vara IPS styrka, men i vilket fall som helst kommer jag inte köpa den. Hade jag varit Mac-användare i hemmet så kanske, men nu vill jag pilla med mina grejer och ha möjligheter till att modifiera dem så de passar just mig. Jag vill inte ha en produkt som är designad att göra bara det mest grundläggande och som är designad så att vilken idiot som helst kan… Läs hela »

John_LZ
John_LZ
13 Årtal sedan

Multitasking och vettig batteritid är vad som hållit mig borta från iPhone hittills. Men nu finns det nog risk för inköp om den håller vad den lovar. Jag kör idag en E72 och jag har Skype, Gmail, Msn igång hela tiden. Samtidigt vill jag kunna starta GPS’en i båten och även koppla upp laptopen utan att någon annan app stannar plus att telefonen ska kunna ta emot vanliga samtal samtidigt. Det fixar min E72 i drygt 2 dygn utan laddning och där är mina minimikrav. Funkar det på nya iPhone kan jag tänka mig att byta.

Kamikazepilot
Kamikazepilot
13 Årtal sedan

Touchkänslig baksida ??? Varför vill du ha det ? Du vet att man måste kunna hålla i telefonen också ?

Martin L
13 Årtal sedan

När man surfar / kollar mailen / wikipediar blir det naturligt att scrolla en hel del. Nu måste man hålla telefonen med vänsterhanden och scrolla med högerhanden (eller vice versa). Om man hade en touchkänslig baksida skulle man kunna scrolla med t.ex. pekfingret med samma hand som man håller telefonen med. Antingen genom att röra fingret helt upp-och-ner eller genom att dra fingret åt sidan och definierar om "nedåt" för baksidan. När man spelar kan man också tänka sig att hålla den i sidoläge och använda baksidan som extraknappar (typ en i varje hörn) utan att behöva täcka skärmen med… Läs hela »

Henrik Andersson
13 Årtal sedan

Riktigt fet telefon, lätt att det blir en sådan om man får sommarjobb 😀