Apple har haft vissa smärre motgångar den senaste tiden med sina iPhone 4 problem. Men företaget och Steve Jobs kan skratta hela vägen till banken, något som är uppenbart när Apple nu redovisar en vinst på motsvarande 23,8 miljarder kronor förgående kvartal.

Detta är första kvartalet där Apple haft full försäljning av sin nya Internettablet iPad, en lansering som blivit en dundersuccé med 3,27 miljoner sålda enheter, en siffra som kan jämföras med de 3,47 miljoner sålda Mac-datorer som företaget rapporterade under samma kvartal. Mac-försäljningen som i sig hade ökat med 33% sedan samma period förra året.

Den totala omsättningen motsvarade 115,4 miljarder kronor och är likt vinsten en ny rekordnotering för Apple. Även om iPad är den stora anledningen till den ökade omsättningen har försäljningen av 8,4 miljoner iPhones varit en hjälp på traven, detta trots att bara första veckan av iPhone 4-försäljningen räknas med.

För att sätta lite perspektiv på Apples nya rekordsiffror kan vi jämföra deras omsättning på 115,4 miljarder kronor med de 84 miljarder som Intel nyligen skröt med. Apple har i regel dyrare produkter men det är ingen tvekan om att företaget kan vältra sig i pengar.

Mer detaljer kring Apples kvartalsrapport hittar man i deras pressmeddelande.

 

 

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
Tempel
13 Årtal sedan

Man kan ju tycka att folk skulle dra öronen åt sig att deras saker säljs med lite väl hög avans när dom gör dom vinsterna men tydligen inte….