Apples nya smartphones Iphone 6 och Iphone 6 Plus säljer i rekordfart men när telefonerna nu börjat hitta ut till användare har det även dykt upp rapporter om potentiella designmissar. Bland annat användare som lyckats böja sin 6 Plus bara genom att bära den byxorna men även ett ”böjtest” på Youtube som visar på svagheter i konstruktionen.

Iphone 6 Plus är inte bara den i särklass största smartphone som hittat ut från Apples fabriker, det är även en imponerande tunn sådan. Nu har det börjat dyka upp rapporter som pekar på att Apples ny flaggskepp riskerar att ta skada av sin smäckra form.Det kommer allt fler rapporter från användare som fått sina 6 Plus-telefoner deformerade, endast genom att bära runt telefonen i byxfickan eller genom lättare stötar.


 

iclarified har man samlat in flera rapporter från användare där telefonen bland annat böjts efter att en användare gått en arbetsdag med telefonen framfickan på sina kostymbyxor. Där Apples nya Iphone till synes böjts av vanliga företeelser som att sitta vid ett skrivbord en vanlig arbetsdag.

Även mer extrema ”böjtester” har nu dykt upp på Youtube där exempelvis Unbox Therapy visar i ett videoklipp hur man ganska enkelt kan deformera telefonen genom att böja den med sina händer. Knappast vad som kan räknas till normala användningsskador men som indikerar att telefonens aluminiumkonstruktion inte är helt 100 procentig när det kommer till stryktålighet.

Samma youtube-kanal har gjort ett liknande test med Samsungs något större 5,7 tums telefon Galaxy Note 3. En telefon som tillverkad mest i plast verkar tåla betydligt mer innan telefonskalet deformeras.

Hur och om Apple kommer addressera vad media redan kallar ”bentgate” är oklart. Även så om de rapporter som nyligen dykt upp på nätet är isolerade händelser eller om detta kan bli ett utbrett problem för Apple och inte minst den större telefonmodellen Iphone 6 Plus.


Relaterade artiklar:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RebellionMarcus RMoNsTeRSniglom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Marco Usi

Tidigare så hade man problem med att glaset sprack nu så böjs istället hela telefonen bara av att ha den i framfickan. Inte nog att den är ful när man försöker böja tillbaka den så… ja just det glaset spricker 😆 😆 😆

pege63
Gäst
pege63

Så är det med skit

Sniglom
Gäst

Var/är precis samma sak med iPhone 5 när den kom ut, konstigt att så få sidor nämner detta. http://www.cultofmac.com/248603/iphone-5ses-are-bending-in-peoples-pockets/ Jag tror helt enkelt detta är något man får räkna med om man vill ha en telefon som är så stor, tunn och har plåtram. Precis som att laptopar med plåtskal enklare bucklas än sina plastditon. Sen kan man så klart ifrågasätta varför apple väljer att göra en telefon som relativt lätt går att böja. Men vad man kan se från videon är att snubben ändå böjer ganska hårt, så vill du ha en stor telefon med plåtram, var noga med… Läs hela »

MoNsTeR
Gäst
MoNsTeR

Verkar inte vara några större problem att bända sönder en Galaxy S4 med handkraft

[url]https://www.youtube.com/watch?v=DxvwaSMsXHI[/url]
[url]https://www.youtube.com/watch?v=a8B4GsuBkNc[/url]

Marcus R
Gäst
Marcus R

You are holding it wrong

Medlem
Marco Usi

[quote name=”Marcus R”]You are holding it wrong[/quote]

En klassiker hehehe

Rebellion
Medlem
Rebellion

Den är feldesignad. En pryl som är avsedd att ha med sig skall även klara påfrestningarna som den utsätts för i normala fall. Jag räknar alltid med att en pryl skall hålla för normal användning om inte annat anges i en varningstext eller liknande.

Det skulle vara roligt att se den varningstexten: ”iPhone6 plus får ej bäras i fickan då skador på telefon och/eller person kan uppstå. Vid felaktigt fickbärande bryter du garantin på produkten.”