Apple har idag ingen bärbar dator med mindre skärm än 13,3-tum. Men om de senaste uppgifterna från taiwan stämmer har Apple en ny modell av MacBook Air på väg som ska använda sig av en 11,6-tums bildskärm och tillverkas av Quanta, där Apple redan i år väntas skeppa 400 000 – 500 000 exemplar.

Apple ska enligt källor till DigiTimes lagt ordrar på närmare en halv miljon 11,6-tums MacBook-datorer under 2010 och med en så pass liten skärm är det högst troligt att datorn kommer att placeras i Apples MacBook Air-familj.

Förutom en mindre skärm väntas komponenterna i datorn vara mindre än tidigare, Intels 32-nanometerteknik lär användas för processorn och lär bli av en strömsnål modell. Intel har förvisso sin ny Sandy Bridge-familj runt hörnet, men de första mobila processorerna där har betydligt högre strömförbrukning än vad Apple förmodligen är intresserade av i sin MacBook Air.

macbookair
Apple MacBook Air med 13,3-tums skärm

Exakt när lanseringen sker, om det blir i fjärde kvartalet eller i början av 2011 är något oklart. Samtidigt frågar vi oss om det även kommer att lanseras en efterträdare till den 13,3-tums MacBook Air som finns idag, eller om Apple låter sin vanliga MacBook-familj ta över i dessa storlekar.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid