Apple presenterade precis som väntat sin egen strömmande musiktjänst under måndagskvällen – Apple Music. Apple presenterade sin nya musiktjänst som den enda tjänst som krävs för konsumenters behov med personliga rekommendationer, non-stop radiosändningar dygnet runt samt kontakt mellan artister och fans.

Apple Music är en vidareutveckling av Itunes och användare av Apples musikbutik kommer fortfarande ha sina Itunesbibliotek intakta i Apples nya tjänst. Samtidigt kan Apple Music-användare strömma tiotals miljoner olika låtar online samt lagra dem på sina enheter för offline-spelning.

Likt Spotify erbjuder Apple Music rekommendationer samt sammanställda spellistor för olika genrer och aktiviteter. Pulshöjande spellistor för träningspasset och musiktips baserat på den musik du annars lyssnar på. Det senare är en tjänst som får namnet ”För dig” där Apple menar att inte bara automatiska algoritmer utan även experter ska sammanställa musiklistor och tips på olika album och låter som passar din smak. En funktion som till stor del troligtvis hämtats från Beats music, en musiktjänst förvärvad av Apple under förra året.

Med funktionen ”nytt” ska Apple Music presentera nya artister och album varje vecka, återigen uppdelat efter aktivitet eller genre.

Den största nyheten med Apple Music är annars att företaget samlar de flesta former av musikförtäring i en och samma app med musiknedladdningar, strömmande musik och strömmande radiostationer som sänder dygnet runt.

Givetvis bakar Apple även in stöd för den digitala assistenten Siri som gör det möjligt att med rösten starta specifika låtar eller starta musikuppspelning med mer generella förfrågningar som att spela listettan från 2010.

Radiosändningar dygnet runt och kontakt mellan artister och fans

Just radiosatsningen i Apple Music verkar större än hos de flesta konkurrenter där Apple startar med BeatsOne, en kanal som sänder dygnet runt med flera tunga artister som DJ:s, bland annat Dr. Dre, Pharrell och Will I Am. Radiokanalen BeatsOne ska vara tillgängligt i över 100 länder.

Med Connect ska artister kunna komma i kontakt med fans på nya sätt och under sin demonstration visade Apple hur artister bland annat postade bilder och tidiga musikinspelningar på sina egna profiler i Apple Music. Likt ett eget socialt nätverk för musiker och deras fans.

Apple Music för Android och Windows i höst

Apple kommer att rulla ut Apple Music till Ios den 30 juni men företaget meddelade också att tjänsten kommer stå klar för Windows och Android redan i höst. Priset för den strömmande musiktjänsten sätts till 9,99 dollar i månaden eller 14,99 dollar i månaden för en familj med sex familjemedlemmar så får varsitt eget konto med personliga rekommendationer och skräddarsydda profiler.

Läs mer

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Per Lunqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Känns som en förlustaffär, vem kommer att köpa musik i Itunes när de kan spela all musik för 9,9 dineros. Skype har inte gått plus sen de startade, får se om Äpplet lyckas.