Lenovo ser ut att förbereda en uppsättning diskreta grafikkort baserade på AMD:s RX 6000-serie. Valve tvingar lämna ut data i Apples och Epic Games rättstvist och Samsung ryktas lansera en bärbar dator med Exynos-systemkrets och Radeon-grafik senare i år.

Tjafset mellan Apple och Epic Games fortsätter och även Valve har nu dragits in i det hela. Samtidigt har Samsung börjat ryktas lansera en Exynos-driven laptop senare i år som även ska erbjuda Radeon-grafik från AMD. På tal om just Radeon har en animerad .gif på vad som sägs vara marknadsföringsmaterial från Lenovo läckt ut. Material som avbildar tillverkarens egna upplagor av Radeon RX 6800 XT och RX 6900 XT.

 

Lenovo Legion RX 6800/6900 XT på bild?

Vad som ska vara marknadsföringsmaterial för Lenovos egen Legion-upplaga av AMD:s mest högpresterande grafikkortsmodeller har nu börjat spridas på internet. Enligt materialet ser Lenovo ut att anamma ett liknande designspråk för kylarlösningen som vi såg hus AMD:s grafikkort Radeon VII. När vi kan komma att se grafikkortet i det vilda är dock oklart.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Samsung-laptop med Exynos-krets ryktas landa senare i år

Samsung och AMD har arbetat tillsammans med utvecklingen av en anpassad Radeon-grafikkrets. Tidigare har denna trots vara menad för att användas i smartphones. Nu menar dock ett nytt rykte att det egentligen handlar om en högpresterande bärbar dator utrustad med Exynos-processor och Radeon-grafik.

Läs mer hos Kitguru.

 

Epic

Apple mot Epic drar in Valve

Apple och Epic Games är mitt i en pågående rättstvist. Nu har Apple även dragit in Valve i det hela för att kräva att Valve visar upp affärsdata från flera föregående år. Detta då Valves plattform Steam och Apples App Store tar omkring samma procent av kakan från varje transaktion. Det är just denna avgift som fått Epic Games att gå efter Apple i rätten.

Läs mer hos Kitguru.

 

Frankrikes testkanin kan göra smartphones hållbara

Vår systersajt Surfa skrev under veckan en artikel om ett unikt system i Frankrike som försöker sätta betyg på produkter baserat på hur lätta de är att reparera. De intervjuade en av utvecklarna av systemet och visade att tillverkare redan verkar förändra sina produkter för att möta systemet. Under fredagen följde Apple upp med att sätta betyg på sina smartphones.

Läs mer om det franska betygssystemet och Apples iPhone-betyg.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid