Apple avtäckte nyligen nya Macbook Air, Pro samt Mac Mini som alla tre drivs av systemkretsen M1. Nu har databasen för testsviten Geekbench uppdaterats med poäng för just denna enhet.

Apple avtäckte sina nya datorer i form av en uppdaterat MacBook Air, MacBook Pro och en ny Mac mini tidigare under veckan. Under huven på dessa tre datorer huseras företagets helt nya systemkrets kallad M1. Denna erbjuder en åttakärnig processorenhet tillsammans med en grafikkrets som går att få med sju eller åtta kärnor. Detta tillsammans med internminne, säkerhetskrets och mer på en och samma enhet.

Många frågor och spekulationer kring den potentiella prestandan hos Apples nya krets uppstod när det tidigare under året bekräftades att man skulle röra sig bort från Intels processorer. Nu ser vi ut att ha fått de första prestandasiffrorna som inte kommer från Apple själva.

Databasen för testsviten Geekbench 5 har nu uppdaterats med två nya inlägg som till synes visar processorkretsen inuti Apple M1 och vad den går för.

Den åttakärniga processorn som testats listas sim ”Apple Silicon” och inte M1 rakt ut. Däremot var den huserad inuti en Apple MacBook Air och erbjud en klockfrekvens på 3,2 gigahertz. Något som indikerar på att det rör sig om just M1.

Sett till den första uppsättningen prestandaresultat handlar det om en enkärnig poäng på 1 719 och en flerkärnig poäng på 6 967. Något som lägger sig en bra bit framför till exempel Intels Core i9-9880H som Apple erbjudit i tidigare MacBook-modeller. Slutpoängen här är även aningen högre än vad som läcktes under förra veckan. I alla fall sett till den del av testet som belastar endast en processorkärna. Inlägget i databasen visar dock ett resultat nästan 300 poäng lägre sett till den flerkärniga prestandan.

Det andra inlägget i databasen visar däremot en något lägre enkärnig prestanda. Däremot en flerkärning prestanda på nästan 500 poäng mer.

De tidiga prestandasiffrorna visar att M1 presterar bra i den passivt kyla MacBook Air 13. Hur stora skillnaderna mellan denna modell och nya MacBook Pro som även den kommer utrustad med M1-kretsen blir återstår att se. Pro-modellen kommer utrustad med aktiv kylning som kan bidra till aningen högre prestanda. Just nu kan vi dock bara vänta och se till nästa vecka då de nya datorerna förväntas börja dyka upp hos kunder.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid