Nu är en ny Ipad här! Ipad Pro introduceras med en gigantisk skärm och mer kraft än någonsin. Till skillnad från Apples nya modeller lägger Ipad Pro fokus på produktivitet med ett fullstort virtuellt tangentbord och brett stöd för multitasking-funktionerna i Ios 9.

Apple introducerar i dag en ny modell av Ipad. Efter introduktionen av 9,7 tum stora Ipad och den mindre Ipad mini som har en 7,9 tum skärm kommer nu Ipad Pro med en 12,9 tum skärm. Den nya skärmen är lika stor på bredden som Ipad Air är på höjden. Med den stora skärmen sägs användare lättare kunna använda flera program samtidigt, lättare skriva på det virtuella tangentbordet och använda fler avancerade program tack vare mer kraft innanför skalet.

Ny kraftfull processor

Apple Ipad Pro drivs av företagets nya Apple A9X-processor som sägs vara ett riktigt prestandamonster. Enligt Apple är den lilla ARM-processorn snabbare än 80 procent av alla bärbara datorer som sålts de senaste halvåret. Processorn och surfplattans skärm sägs också erbjuda mycket hög grafikprestanda och ha stöd för adaptiva frekvenser för att ge bra bildupplevelser i applikationer och spel.

iPadPro Lifestyle Editing PRINT

Tangentbord och penna

Ipad Pro kommer att lanseras tillsammans med två olika tillbehör. Det första kallas Smart Keyboard och kopplas till en Ipad Pro som ett skal runt surfplattan. När skalet öppnas visas ett tangentbord som använder samma brytare som nya Macbook. Det andra tillbehöret är ett tillbehör kallat Apple Pencil. Pencil är Apples första pekpenna för Ios som är tryckkänsligt och som kan känna av pennans vinkel för att ge en bättre pekskärmsupplevelse än med tredjepartspennor för tidigare Ipads.

Många funktioner ger högt pris

Tack vare sin storlek har Ipad Pro ett stort batteri som sägs ta den genom tio timmars användning och har plats för fyra högtalare som sägs erbjuda betydligt högre volym än tidigare modeller. Med alla dessa egenskaper och specifikationer kommer dock surfplattans pris bli betydligt högre än tidigare Ipads. Den billigaste modellen av Ipad Pro har 32 gigabyte lagringsutrymme och kommer att säljas för 750 dollar. Den dyraste modellen har 128 gigabyte lagringsutrymme och LTE-modem och säljs för 1 080 dollar. Lansering sker i november.

I nuläget vet vi inget om exakt när Ipad Pro kommer till Sverige eller för vilket pris. Vi vet inte heller hur mycket Pencil eller Smart Keyboard kommer att kosta.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
elisenMorkulJoshTrötterbilianen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
bilianen
Gäst

Tror ni på fullaste allvar att en ipad pro processor som är i grund och botten en armprocessor är mera kraftfull än det som sitter i dagens även om det är senaste sålda bärbara datorer?

Finns något som heter källkritik och inte bara skriva det Apple säger, men grävande journalistik finns kanske inte i ert vokabulär?

Trötter
Gäst
Trötter

[quote name=”bilianen”]Tror ni på fullaste allvar att en ipad pro processor som är i grund och botten en armprocessor är mera kraftfull än det som sitter i dagens även om det är senaste sålda bärbara datorer?

Finns något som heter källkritik och inte bara skriva det Apple säger, men grävande journalistik finns kanske inte i ert vokabulär?[/quote]

Dom skriver ju i texten att det är Apples egna ord, vad mer begär du? Skall dom recensera en processor som inte finns att prova?

Så jävla löjligt

Morkul
Medlem
Morkul

ARM-processorn snabbare än 80 procent av alla bärbara datorer som sålts de senaste halvåret, är det möjligt? Jag tror faktiskt det. inte för att ARM SOCen i sig gjort enorma framsteg utan snarare beror det på vilka skit datorer som folk fortfarande köper. Här I Sverige så håller vi en tämligen hög standard på datorerna men man behöver bara åka till USA för att få en helt annan bild. Sån en Walmart butik hade flera pallar laptops för $99, när man kikade närmare på specifikationerna så blev man inte direkt förvånad till varför de kunde hålla så låga priser. Men… Läs hela »

Josh
Gäst
Josh

Känns som en rip off av Samsungs Note Pro… , multi window, penna allt som Samsung haft länge.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Josh”]Känns som en rip off av Samsungs Note Pro… , multi window, penna allt som Samsung haft länge.[/quote]

Jo som vanligt så tar Apple andras produkt idéer, paketerar om dem som sina egna och säljer som för dyra pengar. Av någon underlig anledning så köper folk dessutom deras produkter, själv har jag aldrig förstått lockelsen.

elisen
Gäst
elisen

80% av alla laptops säljs väl för under 3000kr, (dvs skräp till för att läsa mail)

Ipaden är antagligen snabbare än ca0% av alla laptops kostar 750+ dollar