Hackernätverket Anonymous påstår att FBI tagit kontroll över The Pirate Bay och att de samlar in IP-adresser från besökare. Fildelningssajten har börjat använda en amerikansk innehållsleverantörer och kan ha flyttat ut ur Moldavien där de tidigare huserat. Administratörerna säger att ryktena inte går att lita på men spekulationen fortsätter.

Fildelare världen över har jublat över att den svenska fildelningssajten The Pirate Bay återuppstått. Men lyckan kan bli kortvarig när hackernätverket Anonymous varnar för att den svenska domänen kan vara övertagen av självaste FBI.

”ALERT: STAY AWAY from The Pirate Bay website as we have gotten reports that it has been seized indirectly by the FBI and is logging IPs.” skriver kontot TheAnonMessage på Twitter.

Förra veckan blev det känt att medarbetare som arbetat med att driva äldre versioner av sajten inte längre är delaktiga. Det är fortfarande oklart exakt vilka personer eller organisationer som ligger bakom den nya .se-versionen av The Pirate Bay men enligt Anonymous finns det alltså risk att amerikanska myndigheter har inflytande över dess trafik. Vi vet att sajten använder sig av det amerikanska företaget Cloudflare för att hantera hög belastning och att all trafik till och från sajten skickas via USA.

The Pirate Bay förnekar kopplingar till FBI

I ett inlägg på TorrentFreak förnekar administratörerna av den nya sajten att de har någon koppling till FBI. De säger också att Cloudflare är en tillfällig lösning för att hålla sajten uppe vid hög belastning. En Internet-operatör i Moldavien som tidigare varit kopplad till The Pirate Bays servrar säger samtidigt att sajten inte längre drivs från deras nätverk. Enligt företaget ska administratörerna ha presenterat planer på att lämna Moldavien redan i januari och att trafiken skulle gå genom amerikanska nät har i sig skapat viss oro hos användare.

Man vet idag inte var The Pirate Bay har sina nya servrar men Cloudflare används fortfarande som CDN (Content Distribution network). Det är helt enkelt svårt att veta om den nya sajten går att lita på eller inte men klart är i alla fall att den svenska fildelningssajten fortsätter att skapa rubriker och väcka känslor bland användare och mediaföretag.

Källa: The Inquirer, Twitter, TorrentFreak, TorrentFreak (2)

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Gunnar JohanssonSvante AnderssonElinsPappaEn annan PelleEn annan korven Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Skulle väl inte förvåna mig näst efter ISIS är väl TPB ett av mänsklighetens största gissel (ironi)

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Om FBI / polisen bedriver sidan för att plocka in IP adresser, då är väl de lika skyldiga till brott som användaren som använder polisens hemsida..
Varför skulle den inte gå att lita på?

Medlem
Arne Berg

”the one that sacrifice freedom for security deserves neither” Benjamin Franklin
Utifall FBI skulle vara där

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”_AnKaN_”]Om FBI / polisen bedriver sidan för att plocka in IP adresser, då är väl de lika skyldiga till brott som användaren som använder polisens hemsida..
Varför skulle den inte gå att lita på?[/quote]

Beror ju helt på vilket land vi pratar om. Att samla in IP nummer är inte olagligt i alla länder.

Skuggan7
Gäst
Skuggan7

På med foliehattarna!! 😀

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

[quote name=”Morkul”][quote name=”_AnKaN_”]Om FBI / polisen bedriver sidan för att plocka in IP adresser, då är väl de lika skyldiga till brott som användaren som använder polisens hemsida.. Varför skulle den inte gå att lita på?[/quote] Beror ju helt på vilket land vi pratar om. Att samla in IP nummer är inte olagligt i alla länder.[/quote]Frågan blir dock vad som händer, när de försöker använda dessa IP nummer för att binda dem till personer, när utlandet begär personuppgifter från ISP (internet service provider).. kommer våra svenska företag luta sig mot lagen eller vara diplomater genom att ge tillfällig åtkomst åt… Läs hela »

EnDumEn
Gäst
EnDumEn

[quote name=”_AnKaN_”]Om FBI / polisen bedriver sidan för att plocka in IP adresser, då är väl de lika skyldiga till brott som användaren som använder polisens hemsida..
Varför skulle den inte gå att lita på?[/quote]

I USA är det inga problem för polisen att göra allehanda olagliga handlingar för att ta fast en ”riktig” gärningsman. De går ju ”under cover” som både prostituerad och hantlangare för gripa de som fastnar på kroken. stört system, och liknande agerande från svensk polis är definitivt inte tillåtet.

En annan korven
Gäst
En annan korven

[quote name=”Morkul”][quote name=”_AnKaN_”]Om FBI / polisen bedriver sidan för att plocka in IP adresser, då är väl de lika skyldiga till brott som användaren som använder polisens hemsida..
Varför skulle den inte gå att lita på?[/quote]

Beror ju helt på vilket land vi pratar om. Att samla in IP nummer är inte olagligt i alla länder.[/quote]
I vissa länder är även brottsprovokation tillåtet.

En annan Pelle
Gäst
En annan Pelle

[quote name=”Morkul”][quote name=”_AnKaN_”]Om FBI / polisen bedriver sidan för att plocka in IP adresser, då är väl de lika skyldiga till brott som användaren som använder polisens hemsida.. Varför skulle den inte gå att lita på?[/quote] Beror ju helt på vilket land vi pratar om. Att samla in IP nummer är inte olagligt i alla länder.[/quote] Men att ens driva sajten är ju olagligt så frågan är om brottsprovocering [quote name=”En annan korven”][quote name=”Morkul”][quote name=”_AnKaN_”]Om FBI / polisen bedriver sidan för att plocka in IP adresser, då är väl de lika skyldiga till brott som användaren som använder polisens hemsida..… Läs hela »

ElinsPappa
Gäst
ElinsPappa

Det står inte att Amerikanska myndigheter ”driver” sidan, så någon provokation är det inte alls. Det står bara att det är en amerikansk ISP.
Men det hindrar förstås inte FBI eller andra myndigheter, att lyssna av trafiken för att få ut IP-adresser.

Svante Andersson
Gäst
Svante Andersson

Om FBI drev sidan vore det ju jättebra för oss svenskar. Borde ha resurser att driva den utan avbrott och FBI har ju ingen möjlighet att komma åt oss svenskar på hemmaplan.

Gunnar Johansson
Gäst
Gunnar Johansson

Alla funderingar om lagligt eller olagligt är totalt ovidkommande när det gäller USA administrationen. De handlar i laglöst rum ty det är ingen rättsstat med mindre än att den skadelidande har massor av pengar eller på annat sätt har tillgång till stjärnadvokater. För övrigt gör USA som de flesta regeringar som blir ertappade med skurkaffärer, de hemligstämplar alltsammans i 50 år