Förra veckan publicerade firingsquad.com Del 1 av deras artikel för grafikprestanda i det populära FPS-spelet FarCry. Den gången handlade det enbart om ATI-baserade grafikkort och man körde många olika tester för att se hur de olika korten klarade sig i detta mycket krävande spel.


Nu är det dags för del två i denna artikel och inte helt oväntat är det NVIDIA-baserade kort som står i fokus denna gång. Man har testat 12 olika NVIDIA-baserade kort varav nio från FX-serien, två från GF4-serien och självklart även det nylanserade GeForce 6800 Ultra (NV40).
Utöver de vanliga prestandatesterna gör man en del tester mellan v1.0 och v1.1 av FarCry där den senare uppdateringen gör en hel del för GF FX-kortens prestanda. Man tittar även närmare på användandet av pixelshaders i FarCry. Däribland försöker man ge svar på hur mycket av de imponerande effekterna som verkligen kommer av den nyare PS 2.0-standarden.
I de vanliga prestandatesterna kan vi dock se att GeForce 6800 Ultra verkligen imponerar med i flera fall nästan dubbel prestanda jämfört med sin föregångare FX 5950 Ultra.
Vi ser även att flera av de FX-baserade korten och de två GF4-korten knappast är tillräckligt kraftfulla för ett så här krävande spel.


En intressant uppföljning på Del 1 alltså och speciellt för dem med NVIDIA-baserade kort såklart.
Del 2 av artikeln går att hitta på Firingsquad.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid