Vi när AMD utannonserade sin R9 Fury-serie fick vi bekräftat av AMD att en variant med dubbla grafikkretsar var på ingång, och nu får vi se allt fler ledtrådar om att en färdig lösning är på väg ut på marknaden. Ett nytt tvåkretskort har nu dykt upp på bild samtidigt som det viskas om kodnamnet ”Gemini”.

Ryktesmaskinen har gått upp i varv angående det antågande nya grafikkortet från AMD med dubbla Fiji-grafikkretsar, det vill säga samma familj graifkkretsar som vi hittar i flaggskeppskorten R9 Fury X, R9 Fury och R9 Nano. Enligt uppgift har tidiga kort börjat skeppas från AMD under kodnamnet ”Gemini”, vilket kan innebära att en regelrätt lansering inte ligger långt borta.

47840 46047029 amds dual fiji chip spotted radeon r9 gemini fury x2 full

Det dubbelkretsade kortet väntas få namnet R9 Fury X2 och har fångats på tidiga bilder, där de dubbla Fiji-kretsarna med fyra HBM-minneskretsar vardera syns tydligt – utifrån tidigare uppgifter bör det även vara fullfädrade Fiji XT-grafikkretsar snarare än den nedbantade Fiji Pro. Vi kan även ana dubbla 8-pinskontakter för strömförsörjning, samt tre bildanslutningar som antagligen innebär tre Displayport och en HDMI.

Däremot är det fortfarande tyst vad gäller exakta lanseringsdatum. Det är inte omöjligt att vi får se en lansering innan årsskiftet, men i och med att det i skrivande stund råder minst sagt bristande tillgång på Fiji-baserade grafikkort är det osannolikt att vi kommer få se några större volymer av R9 Fury X2 på butikshyllorna inom kort.

Källa: Tweaktown

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Thomaseronumhymer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

Jag tänker ersätta mina SLI 980TI med detta om priset inte blir idiot. Gillar inte min SLI lösning då det övre kortet blir så jefla varmt så det trottlar.

Thomaseronum
Gäst
Thomaseronum

Skulle tippa på att det är Nano-kretsen som paras upp här. 🙂